Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

26 Temmuz '10

 
Kategori
İyi Manzaralar
 

Ege’nin Mavisi...

Hani güneşin sabahın erken saatlerinde kendini göstermeye başladığı ve bütün bir günün size ait olduğunu düşündüğünüzde, içinizin sevinç kapladığı anlar vardır. Böyle bir günün sabahında gitmek istediğim yer huzurun olduğu her yerdir. Ama içinde mavi olmalı gittiğim yerin ki bir anlamı olmalı yaşayacaklarımın.

Seneler önce bir arkadaşım bana mavinin içindeki küçük sırdan bahsederken bir türlü anlam veremediğim şeylere, meğer yıllar öncesinden hayranmışım. Kocaman bir mavinin ortasında olmak ve içinde yaşattığı hayatları incelemek müthiş bir şey. Hayal edin dört yanınız masmavi denizle kaplı, gökyüzü mavinin tonlarıyla kaplı ve uçuşan martılar. Deniz mis gibi balık, balık mis gibi deniz kokuyor. Çevreme baktığımda dağlarda birde yeşillikler görüyorsam tamamen bütün oluyorum doğayla. Elimde oltam, yanımda kendimi rahat hissettiğim dostlarım ve bir şişe keyif biramda olduktan sonra değmeyin keyfime.

Balığı tutmak değil önemli olan, önemli olan balığın oltaya değdiğini hissedebilmek. Her çıkışımda kalbim başka çarpıyor. Yeni bir insan tanımanın verdiği heyecan gibi içim kıpır kıpır oluyor. Ruhumu ve benliğimi teslim ediyorum adeta güvenle. Zaman hangi zaman olursa olsun. Hırçın dalgalar ya da sakin sular. Ben aşığım maviliklere bize bahşedilmiş güzelliklere. İster sırıl sıklam ıslanayım ister sıcaktan bunalıp denize atlayayım, önemli olan o ortamda bulunmak. Sabahın serinliğinde coşku içinde adeta koşa koşa gidiyorum., o vazgeçemediğim tatlı uykumdan uyanmaya bile bu güzellikleri görebilmek için değer. Her çıkışımızda başka yerler görmenin heyecanı. Yaşayacaklarımızı planlamadan aniden yaşamanın coşkusu yeterde artar.

Suyun üstü özgürlük ve huzur dolu. Denizin içindeki kayalıklar hayranlık uyandırıcı. Sanki özenle şekiller verilmiş. İnanılmaz şekilde sanki itinayla mağaralar oluşturulmuş.Suyun rengi, kıyıdaki taşların aşınmadan dolayı oluşturdukları şekiller müthiş bir güzellik. Kayalıkların etrafında çeşitli balıklar ve bitkiler göz zevkimizi ziyafete çeviriyor. Denizin ortasında küçük bir kayalık bulup üstünde keşif gezisi yapmaya bayılıyorum. Fotoğraf karelerine yansıyan görüntüler bile tamamen yeterli kalmıyor anlatmaya.

Cennet ayaklarımızın altında ama sanırım kıymetini bilemiyoruz. O ortamda nefes almalısınız. Ciğerlerinizi o temiz havayla doldurmalısınız ki içinize huzur dolmalı.Doğanın güzellikleri bütün bir haftanın yorgunluğunu sizden alıp götürmeli.

Yoğun bir tempoda çalışıyorsanız işte hafta sonu sizde benim gibi Ege’nin eşsiz güzellikteki masmavi koylarının keyfini çıkartın… 2010

 
Toplam blog
: 6
: 1672
Kayıt tarihi
: 03.11.09
 
 

Zaman boşa harcanamayacak ve asla durdurulamayacak kadar değerlidir. Hayatı seviyorum, sevdiğim i..