Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

01 Ekim '07

 
Kategori
Güncel
 

Egemenlik ulusundur

Egemenlik ulusundur
 

“Ulusal egemenlik öyle bir nurdur ki, onun karşısında zincirler erir, taç ve tahtlar batar yok olur. Ulusların tutsaklığı üzerine kurulmuş olan kurumlar her tarafta yıkılmaya mahkumdurlar.” 1924

ATATÜRK
Türk Ulusu;Cumhuriyetimizin kurucusu, Türk devriminin yapıcısı Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün ifadesiyle Türkiye Cumhuriyetini kuran Türk halkına denir.

Egemenlik de ulus denen varlığın, toplumun genel yönetimidir. Dışa karşı özgür ve bağımsız yaşamaya, içerde de ulusun kendi kendini yönetmesi esasına dayanır.

Bilindiği gibi TBMM’nin açılış günü olan 23 Nisan yurdumuzda, KKTC’de ve dış temsilciliklerimizde ‘Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı”olarak kutlanmaktadır. Dünyada çocuklarına bayram armağan edilmiş bir başka ulus ne mutlu bizlere ki yoktur.

Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’mız ulusumuza ve tüm çocuklarımıza kutlu olsun!

Kutlu olsun da; gelin bu kutlamalarla birlikte bugünkü durumumuzu da sorgulamayı ihmal etmeyelim.

Kendi kendimize soralım.Bugün egemenlik gerçekten ulusun mu?Yoksa uluslar arası bazı güçlerin mi? Çıkarılan yasalar Türk halkının istenci ile mi AB, İMF, DB, ABD vb.nin istekleri doğrultusunda mı çıkarılıyor? Türk Ulusu olarak Cumhuriyetin ilk yıllarında olduğu gibi dışa karşı gerçekten özgür ve bağımsız mı yaşıyoruz?İçeride Seçim Yasası, Siyasi Partiler Yasası vb.yasalar ulusun kendi kendini yönetmesini ne dereceye kadar sağlayabiliyor? Okullarımızda Atatürk İlke ve Devrimleri, Cumhuriyet, Demokrasi, Ulusal E-gemenlik kavramları çocuklarımıza ne derece kavratılabiliyor? Kavratılamıyorsa neden?

Çağdaş, bilimsel, demokratik eğitim talep edebiliyor muyuz?Yurdumuzun, ulusumuzun güncel sorunlarıyla ilgili miyiz? Çocuklarımıza karşı olan sorumluluklarımızı yerine getirebiliyor muyuz? Kitap, gazete okuyor muyuz?Atatürk’ün Nutuk’unu okuduk mu? Turgut Özakman’ın “Şu Çılgın Türkler”’ini okuduk mu? Ya da okumak istiyor muyuz? Neleri biliyoruz? Neleri bildiğimizi zannediyoruz? Ulusumuza ve yurdumuza karşı görev ve sorumluluklarımızı yerine getirebiliyor muyuz? Çocuklarımızın nasıl olmasını istiyoruz? Kendimiz çocuklarımızda olmasını istediğimiz özelliklere sahip miyiz?

Ulusal Egemenlik ve laiklik demokrasinin besmelesidir. Olmazsa olmazlarıdır.

Gelin bu kavramları, toplumu kuşatmaya çalışan tarikat ve cemaat önderi denilen bilim ve aydınlanmadan nasibini alamamış yobaz sürülerinden değil, Ulu Önderimiz Mustafa Kemal’in Söylev’inden birinci elden öğrenmeye çalışalım.

“Bizim dinimiz akla, mantığa, bilime, fenne en uygun dindir.Bunun için son din olmuştur.”der yüce önder Atatürk. Hiç ilgisi yokken kasıtlı olarak “Egemenlik Allahındır” diyenler;bilmiyorlar mı ki Tanrıyla ulus kıyaslanmaz. Gene bilmiyorlar mı ki Laiklik dinsizlik demek değildir ve insanlar inançlarını en güzel, en özgür, en rahat biçimde laik bir ülkede yaşayabilirler.

 
Toplam blog
: 190
: 3134
Kayıt tarihi
: 28.09.07
 
 

Emekli öğretmenim. Yurdunu, ulusunu seven, her konuda sorumluluk sahibi gençler yetişsin istiyorum. ..