Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 
 

Adem Güngör/FETHİYE KÜLTÜR ETKİNLİKLERİ

http://blog.milliyet.com.tr/ademgungor

09 Haziran '11

 
Kategori
Siyaset
 

Eğer 6 Ay içinde Fethiye’yi İl yapamazsam Başbakanlıktan da Genel Başkanlıktan da İstifa edeceğim

Eğer 6 Ay içinde Fethiye’yi İl yapamazsam Başbakanlıktan da Genel Başkanlıktan da İstifa edeceğim
 

Resim: Muğla/FethiyeCHP MİTİNGİ


CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu “Fethiye’yi il yapacağım. Biliyorum herkes söz verdi ama ben Kemal sözü veriyorum. Eğer 6 ay içersinde Fethiye’yi il yapamazsam Başbakanlıktan da, parti genel başkanlığından da istifa edeceğim. Fethiye sadece bu bölgenin değil Türkiye’nin ve dünyanın sayılı marka kentlerinden birisidir. Fethiye Dünya’da adı duyulan saygın bir yer ve marka şehirdir. Bu saygın marka şehrini il yapacağım, bunun haricinde söz verdiğim Elbistan ile Akşehir’i de il yapacağım” dedi. 

“BAŞBAKAN KEMAL KILIÇDAROĞLU” SLOGANIYLA FETHİYE İNLEDİ” 

Fethiye’de vatandaşlar sel olup aktı. Cumhuriyet meydanı doldu taştı, Atatürk caddesi, sahil güzergâhı ve Paspatur mevkii doldu taştı. Salı pazarında ve Fethiye’nin ara sokaklarında köylerden ve civardan gelen vatandaşlar araçlarını park edecek yer bulamadı. Büyük bir özveri ile 2.5 saat gibi bir süre Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu’nu bekleyen vatandaşlar Kemal Kılıçdaroğlu’nu “Başbakan Kılıçdaroğlu” sözlerini haykırarak karşıladı. İlk defa gece mitingi yapan Kemal Kılıçdaroğlu 8. mitingim için Fethiye’deyim, çok mutluyum dedikten sonra vatandaşlardan ve partililerden geç kaldığı için özür diledi. Kemal Kılıçdaroğlu; Dalaman’dan Fethiye’ye gelene kadar yol boyunca vatandaşlar tarafından yollarda karşıladı. Dalaman, Göcek, İnlice, Çiftlik, Karagedik kavşaklarında seçim otobüsünün önüne atlayarak Kemal Kılıçdaroğlu’nu görmek isteyen halk Başbakan Kılıçdaroğlu, oyumuz CHP’ ye diyerek AKP iktidarından kurtulacağız, dediler. Yol güzergâhındaki izdihamlar nedeniyle CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu miting alanına saat 10.00 sularında anca gelebildi. Büyük bir konvoy eşliğinde Fethiye’ye giriş yapan Kılıçdaroğlu; Atatürk caddesinde bekleyen vatandaşlar tarafından sevgi seli ile karşılandı. Kemal Kılıçdaroğlu görmüş olduğu ilgi ve sevgiden dolayı herkese teşekkür ederek defalarca vatandaşlardan geç kaldığım için sizlerden çok özür diliyorum, dedi. 

“ELEKTRİK KESİLDİ, JENARATÖR DARP EDİLDİ, KEMAL KILIÇDAROĞLU’NUN KONUŞMASI ENGELLENMEYE ÇALIŞILDI” 

Çok büyük bir kalabalık ve izdiham ile karşılanan CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu gelmeden önce edinilen bilgiye göre; kimliği belirlenemeyen bazı şahıslar tarafından elektrik trafosu ile mevcut jeneratör darp edilerek genel başkanın konuşması engellenmeye çalışıldı. Hemen devreye yedek jeneratör sokularak sorun çözüldü. 

“YOĞUN KALABALIK VE İZDİHAM BAŞBAKANIN MİTİNGİNİ GÖLGEDE BIRAKTI” 

Yoğun kalabalık ve izdiham Başbakanın mitingini gölgede bıraktı. CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu miting alanına gelene kadar Batuhan Gelin, Selim Günday, Mehmet Bülbül, Onur Akın ve Tolga Çandar sık sık sahneye çıkarak kendi türkülerini seslendirdiler. 

2.5 saatlik bir bekleyişten sonra yoğun kalabalık ve izdihamdan dolayı Kemal Kılıçdaroğlu, miting alanına ancak yarım saatte ulaşabildi. Miting alanında meşalelerle karşılanan Kılıçdaroğlu'na ulaşmaya çalışan vatandaşlar zaman zaman izdihama neden oldu. Milletvekili adaylarıyla kürsüye gelen CHP liderinin ilk sözü Fethiye'yi il yapmak oldu. Kılıçdaroğlu köylüye, işçiye, emekliye, gençlere, esnafa, ve dar gelirliye seslenerek gerçekleştireceği projeleri anlattı. Eğer bu projeleri gerçekleştiremezsem 4 ay içersinde Başbakanlıktan da, genel başkanlıktan da istifa edeceğim, sözüm Kemal sözüdür, dedi. 

Mazotu 3 ay içerisinde 1.5 TL'ye indireceğini, aile sigortasını faaliyete geçirip çalışmayan kadınlara 600 TL maaş bağlayacağı aile sigortasını anlatan Kılıçdaroğlu, 1 yıl içerisinde bütün öğretmenlerin atanacağını da belirtti. 

Konuşmasında Başbakan Recep Tayyip Erdoğan için Recep Bey diye hitap eden Kemal Kılıçdaroğlu “Ben 7 çocuklu bir ailenin oğluyum, yedi kardeşin içersinde bir tek ben okuyabildim. Çalıştım ve bu seviyeye geldim, Türkiye’de herkes gibi her şeyi Cumhuriyetin sayesinde elde ettim” dedi. Kemal Kılıçdaroğlu Atatürk’ün sözünü hatırlatarak köylü milletin efendisidir, dedi. Daha sonra Başbakanın bir köylüye söylemiş olduğu sözü hatırlatarak, Recep beyin maskesini düşüreceğiz, dedi. Kemal Kılıçdaroğlu Konuşmasında “Benim bütün Fethiyelilere bir sözüm var. Halkın iktidarında, ilk 6 ay içerisinde Fethiye'yi il yapmazsam başbakanlık ve genel başkanlığı bırakacağım. İlk 4 ay içerisinde mazotun fiyatını 1, 5 TL yapmazsam hem siyaseti hem de başbakanlığı bırakacağım. Ahtım var ilk 4 ay içerisinde çiftçinin elektrik borçlarını silmezsem başbakanlığı bırakacağım" diye konuştu. 

“BİNGÖL’DE DOĞAL GAZ YOK Kİ” 

Konuşması sık sık “Başbakan Kılıçdaroğlu” sloganıyla kesilen Kemal Kılıçdaroğlu, Başbakan Erdoğan'ın Bingöl mitingindeki konuşmalarını eleştirdi. Erdoğan'ın miting sırasında (Doğalgazınız hayırlı olsun Bingöllüler) dediğini hatırlatan Kılıçdaroğlu, "Bingöl'de doğalgaz yok ki. Neye hayırlı olsun diyorsun. Sen bu ülkenin başbakanısın. Hangi ilde ne var bilmiyorsun. Ben hep diyorum. Eğer cesaretin varsa bakanlar kurulunu da al istediğin televizyon kanalında çık karşıma. Ama çıkamaz ki. Onda o yürek yok." ifadelerini kullandı. 

Kılıçdaroğlu Fethiye mitinginin ardından Ölüdeniz Belediyesi ile Bakırköy Belediyesi'nin ortak projesi olan 'Her engelliye 1 hafta tatil' projesinin uygulandığı otele geçti. 

 
Toplam blog
: 320
: 1741
Kayıt tarihi
: 16.04.09
 
 

Muğla Fethiye doğumluyum. Sanat okulu elektrik bölümü mezunuyum. Tarih ve Kültüre çok önem veriyo..