Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

12 Mart '10

 
Kategori
Ekonomi - Finans
 

Ekonomik krizin dünya çapında etkileri giderek artıyor

Ekonomik krizin dünya çapında etkileri giderek artıyor
 

Ekonomik kriz 2014'e kadar devam edecek


Yaşanan ekonomik kriz dünyada büyük çapta etkiye neden oldu.Dünya'da ekonomik garantörlük yapan AB bile gücünü yitirdi. AB'ye üye birçok ülke krizden ötürü sıkıntılı dönemler yaşıyor.Yunanistan bunların başında geliyor, sırada da İspanya ve İtalya var.Yıkılmaz, sarsılamaz güçlerinin olduğunu düşünen krizin etkisine girmeyeceklerini düşünen bu ülkeler nasıl oldu da bu hale geldiler? Neden böyle bir kriz oldu hiç düşündünüz mü?

Materyalist felsefe'nin ekonomik kriz üzerinde büyük etkisi vardır.İnsanlar tamamen maddeleştirdikleri hayatlarında daha fazla bencilleşmişler, mallarını paylaşmak yerine yastık altı yapmışlar ya da orda burda çarçur etmişler, milyonlarca yoksul ve aç insanı unutmuşlardır.Tamamen bu dünyaya yönelik kazançların peşine hırsla takılıp parayı ilah edinmişlerdir.Ancak insanlar gelecek korkusuna kapılmış, insani değerleri, fedakarlık, paylaşmak gibi kavramaları unutmuşlardır.Halbu ki dünyada herkese yetecek kadar nimet zaten vardır.Bugün silah endüstirisine yatırılan paralar başlı başına tüm dünyaya yetecek kadardır.

Bu sorunun tek çözümü Türk İslam Birliğidir.Türk İslam Birliği kurulduğunda dünyaya müthiş bir bolluk ve bereket gelecektir.

Türk-İslam dünyasının imkanlarını ve gücünü birleştirmesini sağlayacak ortak girişimlerle, yüksek teknoloji ürünü olan pek çok malzeme Müslüman ülkelerde de üretilebilecektir. Oluşturulacak bir ortak pazar sayesinde, bir ülkede üretilen ürünler, gümrük, kota gibi sınırsal engellere takılmadan bir diğer ülkede kolaylıkla pazarlanabilecektir. Ticaret alanı genişleyecek, tüm üye ülkelerin pazar payı artacak, ihracat gelişecek, bu, ülkelerdeki sanayileşme sürecini hızlandıracak, ekonomide sağlanacak kalkınma ile teknolojide de gelişme yaşanacaktır. Böylece, Türk-İslam dünyası ortak bir güç olarak hareket edebilecek ve küresel ekonominin önemli bir parçası haline gelecektir. Elbette ki Türk-İslam dünyasında sağlanacak ekonomik kalkınma ve refah ortamı bu bölgeyi ve dünyayı çok olumlu yönde etkileyecektir.

İngiliz Havayolu Şirketi de Krizden Etkilendi

Ekonomik kriz, akaryakıt fiyatlarındaki artış ve yolcu sayısındaki düşüş nedeniyle 401 milyon sterlin zarar eden dünyanın önde gelen havayolu şirketlerinden British Airways, şirketin ayakta kalabilmesi için işçilerinden bir ay ücretsiz çalışmalarını istedi. British Airways ayrıca giderlerini de kısacağını açıkladı. (Net Haber)

Ünlü Otomobil Firması 335 Çalışanının İşine Son Veriyor

Ünlü otomobil markası Volvo da otomobil satışlarının durması ile zarar eden şirketlerden biri oldu. Volvo kriz nedeniyle çalışanlarının maaşlarını indirmesine ve çalışma saatlerini azaltmasına rağmen, ekonominin düzelmemesi nedeniyle 335 çalışanının işine son verileceğini bildirdi. (Haber 7)

Makedonya Ekonomisi de Çöküyor

Makedonya’nın başkenti Üsküp'te İktisadi Odalar Birliği ekonomik krize karşı ciddi önlemler alınmazsa özel sektörün belli bir kesiminin iflas edebileceğini açıkladı. (Ekotrent)

Dünyada İşsizlik Oranı Her Geçen Gün Artıyor

İsveç İş ve İşçi Bulma Kurumu'ndan yapılan açıklamaya göre, 2009 yılı sonunda yüzde 9'a çıkması beklenen ülkedeki işsizlerin oranı, 2010 yılında ise yüzde 11, 3'e kadar çıkabilecek. İşsizlikten en fazla, İsveç'te yaşayan gençler ile birlikte göçmenlerin ve 55 ile 64 yaşları arasındakilerin etkileneceği bildirildi. (Referans Gazetesi)

ABD'de işsizlik oranı hızla yükselmeye devam ediyor. Haziran ayında ülkedeki işsizlik oranı % 9, 5 düzeyine yükselerek son 26 yılın en yüksek seviyesine çıktı. Dünyanın en büyük ekonomisine sahip olan Amerika Birleşik Devletleri’nde 2007 yılı Aralık ayından bu yana 6, 5 milyon kişi işten çıkarıldı. Bu rakam, İkinci Dünya Savaşı'ndan bu yana görülen en yüksek rakam. Ülkedeki işsizlik oranının giderek arttığı ve yıl sonuna kadar bu oranın % 10’u geçebileceği bildirildi. (İnternet Haber)

AB istatistik kurumu Eurostat'ın verilerine göre Euro'yu kullanan 16 ülkenin oluşturduğu Euro Bölgesi'nde işsizlik oranı, Mayıs ayında yüzde 9, 5 ile rekor kırdı. Mayıs ayı itibariyle 27 üyeli AB'nin işsizlik oranı % 8, 9 ile son 4 yılın en yüksek seviyesine çıktı. En yüksek işsizlik oranları; İspanya’da % 18, 7, Letonya’da % 16, 3, Estonya’da % 15, 6, Litvanya’da % 14, 3. AB’nin güçlü ekonomilerinden Almanya'da işsizlik oranı % 7, 7 iken Fransa'da % 9, 3 olarak açıklandı. (Ntvmsnbc)

    İsveç Amerika Birleşik Devletleri Avrupa Birliği

turkislambirligimujdesi

 
Toplam blog
: 145
: 1324
Kayıt tarihi
: 08.11.09
 
 

Dünyaya sevginin hakim olması için iyilerin ittifak etmesi gerektiğine inanıyorum. Sevgi, şefkat,..