Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

11 Şubat '18

 
Kategori
Futbol
 

Eksikler Oyunu Etkiledi

Epureanu, Emre ve Mossoro gibi omurgasını oluşturan üç önemli futbolcunun eksikliği, Medipol Başakşehir’in Fenerbahçe karşısındaki oyununu oldukça olumsuz etkiledi. Medipol Başakşehir, geriden oyun kuramadığı gibi geçişleri de yapamadı. Buna rağmen o alıştığımız pas oyununu oynamaya çalıştı. Ancak eksik futbolcuların yanında bir de Fenerbahçe önde basınca, bu pas oyunu denemesi başarılı olmadı. Nitekim Fenerbahçe’nin iki golü de, Başakşehirli futbolcuların kaptırdıkları toplardan geldi.

Bu durumda insan ister istemez şunu soruyor: ‘’Acaba Abdullah Avcı, omurgasında bu kadar önemli eksikler varken, aynı pas oyununda ısrar etmek yerine başka bir şey mi denemeliydi? Abdullah Avcı’ nın böyle olağanüstü durumlar için bir B planı var mı? ‘’

Edindiğim izlenim olmadığı yönünde. Kaldı ki Abdullah Avcı, oldukça kötü geçen ilk yarının ardından oyuna müdahalede de hatalar yaptı. Abdullah Avcı’ nın ikinci yarıya Arda ile İrfan’ın yerine Napoleoni ve Kerim Frei ile başlamasını bekliyordum. Çünkü özellikle Arda, ilk yarıda oldukça aksamıştı. Ancak Abdullah Avcı, Napoleoni’yi 54’de, yine oyunun aksayanlarından stoper Chedjou ile değiştirdi ve Mahmut stopere geçti. Lakin bu değişiklik Başakşehir’in kötü oyununu etkilemedi ve Fenerbahçe’nin ikinci golü geldi. Abdullah Avcı, etkisiz Arda’yı ancak 74’de oyundan çıkarttı. Kerim Frei ise 81.dakikada oyuna girebildi. Kısacası Abdullah Avcı’nın oyuncu değişiklikleri, hem zamanlama hem de tercih açısından hatalıydı. Başakşehir’in son bölümdeki baskısı düşünülürse, değişikliklerin zamanında ve doğru yapıldığı takdirde turuncu- lacivertlilerin futbollarını nasıl olumlu yönde etkileyebileceği daha iyi anlaşılır.

Fenerbahçe ise, yukarıda da belirttiğim gibi rakibine önde bastı. Sarı- lacivertliler böylece savunmayı üçüncü bölgeden başlattılar ve maçın sonuna kadar oyun disiplinini elden bırakmadılar. Aykut Kocaman’ın Medipol Başakşehir’i çok iyi analiz ettiğini söylemeliyiz. Elbette rakibin eksikleri de, Fenerbahçe’nin işini oldukça kolaylaştırdı.

Sonuç olarak Fenerbahçe haklı bir galibiyet aldı. Sarı- lacivertliler açısından bu galibiyet oldukça önemli. Çünkü hem şampiyonluk yarışında doğrudan rakipleri olan Medipol Başakşehir ile puan farkını ikiye indirdiler, hem de yarışın içinde iddialı bir şekilde kalmayı başardılar. O nedenle Fenerbahçe’nin bu galibiyeti, üç puandan çok daha fazla anlam taşıyor.

https://www.facebook.com/tolgaersari/

https://twitter.com/tolgaersari

 
Toplam blog
: 1042
: 299
Kayıt tarihi
: 02.03.08
 
 

Yazmak benim için bir tutku, bir yaşam kaynağı. Sadece basit bir hobi olarak açıklanamaz yani. Be..