Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

23 Haziran '14

 
Kategori
Güncel
 

Elektrik faturalarına sabit ücret mi geliyor?

Elektrik faturalarına  sabit ücret mi geliyor?
 

habergo.com


Haberi birkaç gün önce Fox Tv’de izledim. Kayıp kaçak elektrikle başa çıkamayan hükümet, meclise yeni bir yasa sevketmiş. Bu yasa teklifine göre her bölge için sabit elektrik ücreti belirlenecekmiş. Aboneler daha az tüketilse bile 80 TL. civarında olan sabit ücreti ödemek zorunda kalacakmış.

Bu sabit ücret uygulamasıyla kayıp kaçak elektriğin önüne geçilecekmiş! Her bölge kendi kayıp kaçak bedelini ödeyecekmiş!

Valla ben ifadeden hiçbir şey anlamadım.  Yani, yaz mevsiminde, 2 ay yazlığınıza gittiniz diyelim. Kışlık eviniz 2 ay boş kaldı. Ama siz yine de ayda 80.- TL. kullanmadığınız elektriğin parasını ödeyeceksiniz.

Daha önce de sabit ücret uygulamaları ile yasalar mecliste kabul edilmiş ancak bu yasalar Danıştay tarafından iptal edilmişti. Her şeyden önce böyle bir teklif Anayasaya aykırı.

Peki bu teklifleri kim hangi amaçla yapar? Özelleştirilen elektrik şirketlerine bu kıyak neden?

Bildiğiniz gibi Türk Telekom özelleştikten sonra ev telefonlarına sabit ücret uygulaması getirilmiş, ve ihaleyi alan şirket iki yılda ödediği parayı bu şekilde geri almıştı.

İster istemez bu şirketlerle yasa teklifi yapanların organik bir bağı veya bir menfaat ilişkisi olup olmadığı aklımıza geliyor.

Siz ne dersiniz?

Haberin videosu: 

http://www.buguntv.com.tr/elektrik-faturasina-sabit-ucret-geliyor-video-4914 

 
Toplam blog
: 974
: 3444
Kayıt tarihi
: 16.01.07
 
 

2017 Basın özgürlük endeksine göre 180 ülkeden 155. sırada olan ülkemizde yemek tarifleri  ve tel..