Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

24 Eylül '13

 
Kategori
Futbol
 

Eleman(!) Fatih Terim Galatasaray'dan gönderdi. Yerine kim geliyor?

Eleman(!) Fatih Terim Galatasaray'dan gönderdi. Yerine kim geliyor?
 

Günlerden beri söylenen ve ayyuka çıkan dedikodular sonunda gerçeğe dönüştü.

Fatih Terim Galatasaray’da kapının önüne konuldu!

Önce Galatasaray kulübünün bu konudaki açıklamalarına bir bakalım.

İşte Fatih Terim’in görevine son verildiğine dair resmi açıklama:

"Son günlerde Profesyonel Futbol Tamımızla ilgili yaşanan gelişmeler, bugün düzenlenen Galatasaray Sportif A.Ş. (Kulüp) ve Şirketimizin kurucu ve hâkim hissedarı olan Galatasaray Spor Kulübü Derneği Yönetim Kurullarında ayrı ayrı müzakere edilerek değerlendirilmiştir. Yönetim Kurullarımızın sözleşmesini iki yıl uzatma kararı almasına cevaben Teknik Direktörümüz Sayın Fatih Terim'in kendisine yapılan yeni sözleşme önerisini kabul etmediğini açıklamış olması Yönetim Kurulumuza yeni çözümler aramak konusunda önemli bir sorumluluk yüklemiş bulunmaktadır.

Yaşanan gelişmeler Galatasaray'ın tüm sportif başarılarının temelinde yer alan Galatasaray değerlerine zarar verecek aşamaya gelmiştir. Yönetim Kurulumuz her şeyden önce bu değerlerin korunması ve gelecek kuşaklara aktarılması sorumluluğu altındadır. Galatasaray'ın tarihsel süreçte oluşmuş yönetim şekli gerek kurum içi hiyerarşi bakımından gerekse görev, sorumluluk ve yetkilerin dağıtımı bakımından kuşku ve tereddüt götürmeyecek ölçüde bellidir ve nettir.

Bu sorumluluğun gereği olarak camiamızın daha fazla yıpratılmasını engellemek amacıyla Yönetim Kurullarımız oybirliği ile Sayın Terim'in sözleşmesinin feshi için kendisine bildirimde bulunulması kararı almıştır.

Bu kararın Şirketimiz, Kulübümüz ve de Sayın Terim için hayırlı olacağı umuduyla, Sayın Terim'e Kulübümüze verdiği hizmetlerinden ötürü teşekkür eder, Milli Takım'ın başında devam edeceği kariyerinde elde edeceği başarıların tüm camiamızı gururlandıracağının bilinmesini isteriz.

Galatasaray Sportif A.Ş. Yönetim Kurulu"

Galatasaray'dan Kamuoyu Aydınlatma Platformu'na (KAP) da bir açıklama yapıldı. O açıklamada şöyle:

 "Şirketimiz Yönetim Kurulu, 24.09.2013 tarihinde yapmış olduğu toplantıda profesyonel futbol takımımızın teknik direktörlük görevini yürüten Sn. Fatih Terim'in sözleşmesinin feshedilmesine oybirliği ile karar vermiştir." denildi.

Fatih Terim ile Galatasaray bu hale nasıl geldi? Aralarına kara kedi nasıl girdi?

Aslında Galatasaray ile Fatih Terim’in arasına kara kedi falan girmedi. Aziz Yıldırım girdi!

Bunu şöyle açıklayalım. Milli Takım kötü giderken, Nisan ayında Aziz Yıldırım, Türkiye Futbol Federasyonu Başkanı Yıldırım Demirören’e gider ve Milli Takımın başına Fatih Terim’i getirmesini söyler. Yıldırım Demirören yaptığı nabız yoklamalarıyla Fatih Terim ve Galatasaray yönetimini ikna eder. Böylece ağustos ayında TFF ile Fatih Terim arasında söze dayalı bir anlaşma imzalanır.

Fatih Terim ile bir türlü anlaşamayan Galatasaray Başkanı Ünal Aysal, bunu fırsat bilip, önce kongreye giderek, Fatih Terim’i savunan Adnan Öztürk, Ali Dürüst ve Abdurrahim Albayrak’ı yönetimin dışına iter, sonra sıra Fatih Terim’e gelir. TFF’nin yaptığı teklifi bu nedenle kabul eden Galatasaray yönetimi, Fatih Terim’in Milli Takımdaki başarısı, kulüpteki başarısızlığını bahane ederek, Fatih Terim’i ekarte etmeye çalışır. Basına sızdırılan değişik bilgilerle Fatih Terim’i yıpratmaya ve istifa etmesini sağlamaya çalışırlar. Basın üzerinden yürütülen bu süreçte Fatih Terim istifa etmeyeceğini açıklayınca, iş yeni yönetime düşer ve toplanan Yönetim Kurulu oy birliğiyle Fatih Terim’i kapının önüne koyar.

Fatih Terim’in gidişiyle boşalan teknik direktörlük görevine kim gelecek?

Şimdilik en güçlü aday Jupp Haynckes gibi görünüyor…

 
Toplam blog
: 3842
: 3093
Kayıt tarihi
: 23.03.08
 
 

Antalya'da 1956 yılında doğdum. Emekliyim, Üniversite mezunuyum. Evliyim, bir oğlum var Mimar. Gü..