Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

08 Ekim '10

 
Kategori
Güncel
 

Eline, beline, diline sahip olacaksın

Eline, beline, diline sahip olacaksın
 

Gördünüz mü, tartmadan, ölçüp biçmeden söylediği söz Mehmet Ali Erbil'in başına ne işler açtı? Erzincan Cumhuriyet Başsavcısı İlhan Cihaner, Erbil hakında soruşturma başlatmış.

Gerekçesi; Türk ceza Kanunu'nun 2. maddesi gereğince, halkın bir kesimini sosyal sınıf, ırk, din, mezhep, cinsiyet ve bölge farklılığına dayanarak alenen aşağılamak. İstenen ceza, 6 aydan 1 yıla kadar hapis.

Mehmet Ali tiyatrocudur, usta bir komedyendir. Halkımız tarafından çok sevilmektedir. Bizden biri gibidir. O da bu sevgiye güvendiğinden izleyenlerinin hoşca vakit geçirmeleri için espriler yapmaktadır. Doğaçlamayla, olayların gelişine göre uydurduğu şakalarla programını renklendirmekte ve izlenmesini sağlamaktadır.

Ancak kedi her zaman pilav yemez diye bir söz vardır. Erbil de şımarık bir edayla yaptığı bir espri nedeniyle tepki toplamıştır.

Söz söylemeden önce gideceği yeri iyi hesaplamak gerek. Düşünmeden söylenen bir söz, bumerang gibi hızla dönüp sahibine zarar verebilir. Mehmet Ali bu duruma düşek ister miydi? Elbette hayır. Basireti bağlanmış bir kere. Onun bu çaresiz halini görüp de ''Vurun abalıya!'' diye saldırmamak gerekir diye düşünüyorum.

Dileğim, Mehmet Ali Erbil'i tekrar ekranlarda görmektir. Kendisinin bu olaydan yeterince ders aldığını sanıyorum. Bu badireyi yara almadan atlatarak düzeyli esprileriyle yine karşımızda olmalıdır.

Şu ortamda gülmeye o kadar çok ihtiyacımız var ki!

 
Toplam blog
: 233
: 980
Kayıt tarihi
: 07.01.10
 
 

İzmir doğumluyum. Ege Üniversitesi Gazetecilik Yüksek Okulu mezunuyum. Kısa denilebilecek bir sür..