Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

14 Şubat '08

 
Kategori
Güncel
 

Eller gider Mersin' e

Eller gider Mersin' e
 

Milliyet' in internet sayfalarında Nasa' nın uzay ile ilgili yayınladığı "Astronatların bir günü" adını verdikleri resimleri izliyorum. Uzay mekiğinin Dünya' dan havalanması, Dünya' nın dışına çıkışı, uzay merkezine yaklaşırken yaptığı manevralar ve uzay merkezine kilitlenmesi çok net fotoğraflarla görülüyor. Yeni gelen astronatlar merkezdeki astronatlar tarafından karşılanıyor, Dünya' dan getirilmiş hediye paketleri veriliyor. Sonra merkez çevresinde özel giysiler ile yürüyüş yapılıyor, güneş panelleri değiştiriliyor. Aşağıda ise tüm ihtişamı ile mavi gezegen Dünya duruyor; yaşanan bütün açlıklar ve savaşlarıyla.

Bu uzay resimlerine bakarken mavi gezegenin üstünde metal parçalarla birbirine eklenmiş ve giderek büyüyen bir yaşam merkezinin geliştirildiğini görüyorsunuz. Yakın bir gelecekte gelişmiş ülkeler gelişmemiş veya gelişmekte olan ülkelere, bu bitmekte olan ve bütün kaynaklarını tükettikleri mavi gezegeni bırakıp bu metal uzay merkezlerine yerleşirlerse hiç şaşırmamak gerekir.

Bu resimleri incelerken birde dönüp bu günlerde bizim ülke olarak uğraştığımız ve birbirimizin gırtlağını sıkarcasına tartıştığımız sorunlara bakıyorsunuz ve ister istemez aklınızdan; "Eller gider Mersin' e biz gideriz tersine" demek geçiyor. Saygılarımla...

http://www.milliyet.com.tr/content/galeri/yeni/goster.asp?prm=0,5248684&galeriid=2855
 
Toplam blog
: 251
: 916
Kayıt tarihi
: 06.10.06
 
 

İ.Ü Edebiyat Fak. Coğrafya bölümü mezunuyum. Lise, üniversite ve  öğretmenliğim boyunca yaşamı şi..