Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

27 Kasım '07

 
Kategori
Güncel
 

Elleri kınalı oğul

Elleri kınalı oğul
 

Kan var ellerinde, kan var yüreğinde. O elleri kanlı şehidin annesi. Vurulup da düştüğü yerdeki kan işte o kalbine bilmediği tanımadığı ama toprağına göz dikerek ona kurşun sıkan ellerden yüreğine saplanan kurşunun eseri. Kanamış yüreğinden silah tuttuğu eline sıçramış al kanı. Körpecik bir beden. Yaşı daha 21. Gencecik bir fidan, hayalleri olan, seven sevilen bir oğul, bir arkadaş bir sevgili. Ne silah tutmayı bilirdi anasının kucağında ne de sıkmayı. Ama şimdi yatıyor orada elinde silahı, elleri kanlı.

Küçücük bir çocukkende çok severdi askerleri. Hep asker olmak isterdi ya. Büyüyünce ne olmak istersin diye sorduklarında asker olacağım derdi. Ve büyüdü asker oldu. Eller üstünde gitti en asil görevine. Dualarla, eline yakılan kınayla gönderdi annesi siyah saçlarını okşayarak. Annesi ne severdi onun saçlarını. Kömür gözlüm derdi. Okşardı saçlarını. Anasının tek evladı, guruydu o. Ve yine eller üzerinde geldi evine. Ama elinde yakılan kınası yoktu oğulun. Elinde kan vardı, kınasıydı artık o kan ve sonsuza kadar da silinmeyecekti ellerinden.

Bir oğul, bir vatan demek annenin yüreğinde. Oğlu canı, kanı yoktu artık. Feda olsun dedi vatan için biricik yavrusunu vatanına feda etti, . Elleriyle beslediği, gözünden sakındığı oğlunu gönderdi askerim diyerek. Omuzlar üstünde giderken elini öptüğünde anasının dedi ki annesi;

Oğlum sen dimdik ol ki bu vatan için, senin alnın düştüğünde toprağa o yıkılmasın. Sen sonsuzluğa gittiğinde , o da ebediyete kadar yaşasın.

Bir oğul bir vatan demekti annenin yüreğinde. acısı büyük , gözyaşları dinmez: Kimbilir bu acı, yüreği yaralı anneyi ne kadar yaşatır bilinmez. Ama bir oğulun elindeki kan , o yüreğe kurşun sıkan kırılası ellere bin kurşun olarak dönecek. Anne ağlar ama her gözyaşında bir gurur vardır. O şehit anasıdır .

Ellerine aldığında o kanlı elleri yüreğine götürür ve der ki: Tek oğlum vardı o artık yok, ama bin oğlum olsa onlarda vatanım için şehit olsa feda olsun . Şehidimin elindeki bu kan şanlı bayrağımın alı olsun.

SEN GİTTİN YA OĞLUM VATAN SAĞOLSUN.

 
Toplam blog
: 70
: 753
Kayıt tarihi
: 18.10.07
 
 

.... ..