Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

12 Eylül '06

 
Kategori
Haber
 

Ellerinden öperim...

Türkiye'de başbakanlık ve parti başkanlığı, benzetme kötü de olsa yazacağım padişahlık gibidir.. Astığı astık, kestiği kestik. Başbakanın dediği doğru mu eğri mi olduğu konuşulmadan, incelemeden kabul edilmesi zorunludur. Aksine fikir ileri sürmek, öz eleştiri yapmak, tekliflerde bulunmak yapılmayacak şeylerdir..

Eğer başbakan makamında olan kişi iyi eğitilmiş, demokratik, tecrübeli, devlet adamı vasıfları taşıyorsa ülkede sıkıntı olmaz, sinirler gerilmez.. Hiç yoktan söylenen sözlerle, gaflarla ülke insanı barut fıçısı haline sokulmaz. başbakan Erdoğan giderek yukarı da yazdığımız vasıflardan uzaklaşıyor.

Sinirli, yorgun tavırlarla halkı azarlıyor, basını, muhalefeti, iş adamını. Büyük elçiyi azarlıyor, hatta kendini o mevkiye getiren ama parti içinde muhalefet yapan AK Parti'li millet vekillerini, kongrede seçilmiş Ağrı ili AK Parti başkanını da azarlıyor ve hatta partisinden atıyor…

Başbakanın sinirlerinin bozulduğu, sözlerinde ölçüyü kaçırdığı, büyük gaflar yaptığını aziz şehitlerimiz ve aileleri için söylediği sözler göz önüne seriyor, hem onu vuruyor, daha da kötüsü milleti, asker ailelerini derinden yaralıyor..

Kendisini eleştiren şehit annesini telefonla neden aramadığını bakın nasıl anlatıyor. "Telefonda aynı durumla ( eleştiri ) karşılaşırsam ben bunlarımı dinleyeceğim."

Buna halk ağzıyla tüy dikme denir…

Dinleyeceksin sayın Başbakan dinleyeceksin..

Hem de daha da ağırları olsa dahi dinleyeceksin…

O aile gencecik evladını bu vatan için vermiş, hayatları kaymış, adeta o aile de ölmüş… Her şeyi söylemeye hakları var… Ayni gün Genelkurmay başkanı Orgeneral Yaşar Büyükanıt’a da soruluyor: "Ne söylerlerse söylesinler, kabulümdür. Ateş düştüğü yeri yakar, ne büyük acılar çektiklerini biliyorum.. Tüm şehit annelerinin ellerinden, şehit babalarının yanaklarından öperim."

Büyüklük, asalet, yönetici olmak. her şeyden önce de vicdanlı insan olmak budur.. Sayın Başbakan, Genelkurmay başkanımız böyle söylüyor..

Bilgilerinize sunulur..

Başbakan bu isyan sesini dinlemek istemedi ama halk duydu..

Halkın kulağı çıkan ve çıkmayan sesleri iyi duyar…

ozcanvural1933@hotmail.com

 
Toplam blog
: 453
: 1059
Kayıt tarihi
: 24.07.06
 
 

1933 Kayseri'de doğdum. Kayseri Lisesi Ankara Veteriner Fakültesi, İstanbul Üniversitesi Diş Heki..