Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

07 Ekim '07

 
Kategori
Güncel
 

Ellerinden öpüyorum

Ellerinden öpüyorum
 

Gazete haberini okuyunca gözlerim doldu.

"4. Kolordu Komutanlığı General Eşref Akıncı Kışlası'nda düzenlenen iftar yemeğinde şehit çocukları Org. Büyükanıt'ın elini öperken "baba" diye hitap etti. Bu sahneden oldukça etkilenen Filiz Büyükanıt, gözyaşları içinde salonun dışına çıktı.

Genelkurmay Başkanı Org. Büyükanıt'ın Güneydoğu gazileri ve şehit yakınları için verdiği iftara gaziler ile şehit yakınlarından oluşan iki binden fazla konuk katıldı. Evlerinden tek tek toplanarak iftar yemeğine getirilen aileleri, Ankara'da görev yapan generaller tam kadro ağırladı ve birlikte iftar açtı. Komutanların herbiri ayrı bir masaya oturarak gazilerle ve ailelerle sohbet ettiler, sorunlarını dinlediler.
Büyükanıt'ın eşi Filiz Büyükanıt ise iftarda duygularına hakim olamadı. Genci yaşlısı pek çok konuk Büyükanıt'a sarılmak, elini öpmek üzere yanlarına geldi. Filiz Hanım, Genelkurmay Başkanı'nın bir şehit çocuğuyla sohbet ettiği sırada, göz yaşlarını ailelerden ve kameralardan gizleyebilmek için çareyi yemekhaneden dışarı çıkmakta buldu.

Masadaki bir komutan eşi de telaşla yerinden fırlayıp Filiz Büyükanıt'a eşlik etti. Vatan Gazetesi'nin haberine göre, Filiz Hanım yemekhaneden çıkar çıkmaz bir hemşire yanına geldi. Bir sandalyeye oturtulan Filiz Büyükanıt'a, eşinin forslu makam otomobilinin yanında ilk müdahale yapıldı. GATA'ya götürülen Filiz Hanım, sağlık durumunda bir soruna rastlanmayınca evine gönderildi." Milliyet 07.10.2007
İşte insan, işte adamlık dedim. Ağlamak insanca bir duygu elbette. O kadar doldum ki ne diyeceğimi, ne ya-zacağımı bilemiyorum.

Ateş düştüğü yeri yakararmış. Bilemezler bazıları, çünkü onların çocukları bursludurlar. Bazı hayırsever işadamları salt onların çocuklarına burs verirler. Onların vatanları Türkiye mi acaba? Neden hep o ülkeye göre yaşarlar. Neden birikimlerini orada değerlendirirler. Neden onlara yakın olanları Soroslar finanse ederler. Onlar Filiz Ana'yı anlayamazlar. Onların başka dertleri var. Şimdi onlarla meşguller. Yavaş yavaş olacakmış o işler. Birden olmuyormuş. Onlar "Yan gelip yatma" derler. Onlar "Elbette şehitler olacak yahu" derler. Onlar "kelleler" derler.
Bizler de gözyaşlarımızı tutamayız. Nereye kadar bilmem Filiz Anam. Ellerinden öpüyorum.

 
Toplam blog
: 190
: 3134
Kayıt tarihi
: 28.09.07
 
 

Emekli öğretmenim. Yurdunu, ulusunu seven, her konuda sorumluluk sahibi gençler yetişsin istiyorum. ..