Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

07 Ekim '07

 
Kategori
Güncel
 

İnsanlık adına okuyun...

İnsanlık adına okuyun...
 

Birkaç hafta önce gazetelerde şöyle yazılar vardı.

'Terörist diyemeyiz'

Başbakan Erdoğan'ın çağrısına yanıt veren DTP Milletvekili Sebahat Tuncel: Kimse bizden kardeşlerimizi terörist ilan etmemizi beklemesin. Hiçbir Kürt ferdi bunu kabuletmez.

” Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın 60. hükümet programı görüşmeleri sırasında Meclis kürsüsünden Demokratik Toplum Partisi'ne yaptığı "PKK'ya terör örgütü deyin" çağrısına DTP'den yanıt geldi.

DTP İstanbul Milletvekili Sabahat Tuncel, "Kimse bizden kardeşlerimizi terörist ilan etmemizi beklemesin. Hiçbir Kürt bunu demez" diye konuştu.

Batman'da, 'Hasankeyf Kültür ve Sanat Festivali' etkinlikleri kapsamında belediye tarafından yapılan Yaşar Kemal Kent Ormanı'nın açılışı için bir tören düzenlendi. Törene, AKP İstanbul Milletvekili Mehmet Domaç ve AKP Batman Milletvekili Mehmet emin ekmen ile DTP'li Tuncel katıldı.

"21 arkadaşıyla Meclis'te temsil edildiklerini belirten Tuncel, şunları söyledi: "Bize dediler ki, çocuklarınızı terörist ilan edin, sizi farklı görelim. Kimse bunu bizden beklemesin. Hiçbir Kürt ferdi bunu kabul etmez. Kendi farklılıklarımızla bu coğrafyada yaşamak istiyoruz. İlk kez bu kadar Kürtlerin temsil oranı var. Bu şansı iktidar partisinin iyi değerlendirmesi gerekiyor."

Başbakanımız geçen günlerde Meclis'te yaptığı konuşmada DTP'nin farklılık vurgusuna dikkat çekerek, "Elbette farklılıklarımız zenginliklerimizdir, ancak öncelikle terör örgütünü terör örgütü ilan edeceksiniz" demişti.”

Bende sorarım şimdi size !!!

İstanbul’dan Şırnak’a; İzmir’den Van’a; Sinop’tan Mersine bu vatan toprağının bölünmez bütünlüğü için kanlarını döken bu şehitlerimiz. Organlarının bir bölümünü kullanamaz hale gelmiş bu gazilerimiz için mi kendi farklılıklarınızla bu coğrafyada yaşamak istiyorsunuz. 1980 yıllara kadar böyle bir derdiniz yoktu, öyle bir demokratik ülkede yaşıyorsunuz ki bu isteğinizi söyleyebilecek kadar kendinizde bu hakkı görebiliyorsunuz.

Peki; bu vatan toprağı için kanının son damlasına kadar gözünü kırpmadan ( farklılıklarıyla bu coğrafyada yaşamak isteyenlere karşı ) mücadele verenlerin geride bıraktığı analar, babalar, öksüzler, gencecik bacıların bu coğrafyada barış içinde huzur ortamında vatan toprağının bölünmezliği uğruna TÜRK BAYRAĞI altında İSTİKLAL MARŞI'nın haykırılarak söylendiği , topraklar üzerinde farklı yaşama istekleri NE OLACAK ???

Ey insan oğlu aç gözünü, kulak ver uzaklardan gelen sese sor kendine BEN NE YAPTIM bu vatan toprağının bölünmezliği için, ŞANLI TÜRK BAYRAĞIMIN altında yaşamak için, haykırarak söylediğim İSTİKLAL MARŞI için, vah vah bu gün yine ŞIRNAK' ta ONÜÇ şehit daha varmış ALLAH rahmet etsin demekten başka NE YAPTIN NE ???

Tüm şehitlerimizin ruhları şad olsun. Geride kalanları da çok iyi bilsinler ki kanları yerde kalmayacak...

 
Toplam blog
: 9
: 556
Kayıt tarihi
: 29.09.07
 
 

Ben 38 yaşında, insan kaynaklarında çalışan, hayatı seven, her şeyiyle hayatı kabul eden sıradan bir..