Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

29 Haziran '11

 
Kategori
Yemek - Mutfak
 

Elmalı çörek

Elmalı çörek
 

Malzemeler: 

1 su bardağı yoğurt,  

1 çay bardağı sıvı yağ ve 125 gram eritilmiş margarin 

Yeterince un (hamur ele yapışmayacak), 1 su bardağı pudra şekeri, 1 su bardağı toz şekeri, 2 çay kaşığı karbonat,  

3 veya 4 tane rendelenmiş elma ve 1 tatlı kaşığı tarçın 

YAPILIŞI: Yoğurdu karbonatla kabartın içine pudra şekeri, yağ ve un ilave ederek yoğurun, hamur ele yapışmayacak kıvamda olacak . Hamuru biraz dinlendirin. 

Daha sonra rendelenmiş elmaları 1 su bardağı toz şeker ve 1 tatlı kaşığı tarçın ve biraz su ilavesiyle yumuşayıcaya kadar pişirin 

Hamurdan yuvarlak parçalar koparıp, elimizde yuvarlayarak yayarız ve içine pişmiş elma rendelerini koyup resimde görüldüğü gibi şekil veririz. 

Altı yağlanmış bir tepsiye koyup 200 derecede üstü pembeleşinceye kadar pişiririz ve kurabiyeler soğuduktan sonra üzerine pudra şekeri serperiz. 

Sağlıklı ve mutlu kalın. 

Sibel Koçarslan 

 
Toplam blog
: 627
: 3456
Kayıt tarihi
: 11.06.11
 
 

Kendi halinde yaşayan doğa tutkunu, sıradan bir vatandaş. İnsanların dış güzelliğine değil iç güz..