Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

14 Ağustos '13

 
Kategori
İnançlar
 

Elvedadır hep Ramazan'ı uzaklara götüren

Elvedadır hep Ramazan'ı uzaklara götüren
 

Elveda ile beraber "yaşandı ve bitti" hisleri kalbimi sarıyor. Kulluk ise yaşandıkça derinleşendir. Sürekli Allah olan Allah'a sürekli kul olmak en güzeli. Çünkü her an rahmetiyle beni kuşatanı bilmem ( marifetullah ) ve sevgisine ermem ( muhabbetullah ) buna bağlı. İşte tam da bu yüzden bir yanım hep Ramazan kalmalı.

Ekranlarımın bir kısmı : Saatlerce göz nuru döktüğüm ekranların bari bir kısmı Ramazan olsun. İftar programı tadındaki yayınları,siteleri takibe devam.

Öğünüm iki, abur cubur ne ki : Modern zamanların diretmesi üç öğün yemek ile hep tok durmam gerektiği. Halbuki iki öğün ile acıkmak kula daha çok yakışan. Ve abur cubur sevdasında, sürekli "birşeyler ele geçirsem de yesem" kıskacında olmamak kalbi ferahlandırıyor, bu ferahlığa Ramazan dışında da ihtiyacım var mutlaka.

Paramın bir kısmı : Yani "bana rızık olarak verilenlerin" bir kısmını Ramazanda olduğu gibi elden çıkarmaya devam etmeli. Biriktirdikçe büyüyen "hepsi benim" balonunu patlatıp "baksana benim değilmiş" jetonunu düşürmenin en iyi yolu.

Günümün bir saati : Ramazanda olduğu gibi ya sahur-seher vaktinde yada iftar-akşam vaktinde bir saatim Kur'an'la meşguliyet olmalı. Akşamlarım genelde eş-dost ve dizilere ayrılmış. Başarabilirsem gece uyanıklığı büyük kahramanlık.

Haftamın Perşembesi : Oruç sabrın yarısıyken, Ramazan dışında da mutlaka oruçlara tutunmalı.  Peygamberimizin (s.a.v) tavsiyesi her ayın başı, ortası ve sonundaki üç günü oruçlu geçirmek yönünde. Ayrıca pazartesi ve perşembe günleri de oruç için çok tavsiye edilen zaman dilimleri.   

 
Toplam blog
: 4
: 126
Kayıt tarihi
: 24.05.13
 
 

Sesli düşünüp, sesli konuşan, kendine tavsiyelerde bulunan bir hayat öğrencisi ..