Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

01 Mayıs '19

 
Kategori
Özel Günler
 

Emek Kutsaldır!

Sevgili okuyucularım, Bugün günlerden 1 Mayıs, 1 Mayıs İşçi Bayramı, bir diğer ismiyle “Emek ve Dayanışma Günü” tüm dünyada olduğu gibi Türkiye’de de kutlanıyor…

Bu 1 Mayıs’ta da İşçiler topluca alanlara çıkıyor kendilerine yapılan haksızlıklara karşı “birlikte ve tek yürek, tek ses” oluyor ve yazılı-görsel-işitsel medya aracılığıyla bir yandan mağdur oldukları konuları mesela “ülkemiz de çalışan ortalama 18 milyon işçi, emekçi kesiminin ‘kıdem tazminatı hakları’ konusu vs.. henüz onların lehine olacak şekilde net bir karara bağlanmış değil!” diğer yandan ihtiyaç, istek ve taleplerini yüksek sesle kamuoyuna duyuruyor içinde yaşadıkları sosyo-ekonomik-siyasal durumu-koşulları-açmazları-olanı-olmayanı anlatıyorlar siyasi makamlara haklı olarak.

Türkiye’de 1 Mayıs, “İşçi Bayramı” olarak ilk defa Cumhuriyetin kuruluş tarihi olan 1923’te “resmi” olarak kutlanmaya başladı. 2008 yılından itibaren ise yeni ismiyle, “Emek ve Dayanışma Günü” olarak kutlanmaya başlandı.

Malum emekle yapılan her iş kutsaldır. İşçi ve emekçi olmak ise bu dünyada yapılan en zor işlerden biridir. Çünkü emek vererek, gecelerini gündüzlerine katarak çalışan işçilerin çoğu maalesef dünyada ve ülkemizde hak ettikleri değeri görememekte ve hak ettikleri haklara kolay kolay sahip olamamaktadır. İşte 1 Mayıs tarihi bu bakımdan çalışan, üreten kesimlerin işçilerin seslerini duyurmaya çalıştıkları çok çok önemli bir gündür. Bu günde insanlar meydanlarda toplanarak hem bayramlarını kutlamakta hem de almak istedikleri haklarını belirterek bunlara çözüm aramaktadırlar. Bugün aldığımız bir çok hizmet ve yapılmasını istediğimiz birçok iş hep işçi ve emekçiler sayesindedir. Onların alınteri, göz nurudur. Bu nedenle onlar olmasa hayatımızın pek çok alanı eksik kalır, temel ihtiyaçlarımızı dahi karşılayamayacak duruma geliriz. Bu nedenle 1 Mayıs’ta onların yanında olmalı bu onlara özel anlamlı günü onlarla birlikte kutlayarak en azından yanlarında olduğumuzu göstermeli kendilerine teşekkürlerimizi iletmeliyiz.

Dünyayı inşa eden tüm emekçilerin ve işçilerin, “Emek ve Dayanışma Günü”  kutlu olsun.

 

 
Toplam blog
: 643
: 67
Kayıt tarihi
: 20.02.17
 
 

Eğitim Durumu Halkla İlişkiler Yüksek Lisansı İsletme Fakültesi Sosyoloji Bölümü Gazeteci ..