Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

10 Mayıs '09

 
Kategori
Kent Yaşamı
 

Eminönü Belediyesi çalışanı olmak -1-

Eminönü Belediyesi çalışanı olmak -1-
 

29 Mart seçimleri malum İstanbul'da, Eminönü Belediyesi'ni tarihe gömdü. Fatih Belediyesi hem sınırlarını hemde sorumluluklarını genişletti bu durumda. Fakat gözden kaçan, belkide böyle bir sonuç olacağını bilen idareciler, Eminönü Belediyesi çalışanlarının aslında bir zamanlar o bölgeye hizmet eden, o bölgenin kokusu, dokusunu, tarihini ve tüm özelliklerini bilen bir ekip olduğunu sanki unutmuş gibiler. Fatih Belediyesi'ne bağlanan eski belediye çalışanları bu günlerde oldukça sıkıntılı bir dönemden geçiyorlar. Ve bu durum o hale geldi ki, eski Eminönü Belediyesi çalışanları, Fatih Belediyesi'e bağlandıktan sonra yaşadıkları için "AYRIMCILIK VE TEHDİT" davası açtılar bile. Anlaşılan o ki, Fatih Belediyesi -Eminönü Belediyesi-ni aralarında görmek istemiyor gibi. Yoksa neden bu kadar sıkıntı versinler ki. Sıkıntılar neler mi? Bakın neymiş o sıkıntılar!

Mesela İstanbul gibi bir megakent'te en büyük sorun ulaşım. Eminönü Belediyesi, İstanbul'un birçok bölgesinde ikamet eden bir personeli barındırıyor(du). Zaten belediyede çalışmak birçok meslekte olduğu gibi büyük bir stres ve işgüçlüğü olan bir iş kolu. Bu personelin çoğunun servisleri kaldırılmış durumda. Sebebi nedir, hiçbir gerekçeli açıklama yapılmıyor. Yani toplu taşıma araçları ile işe gelip giden birçok personel güne otomatik olarak yorgun ve stresli başlar. Malumdur ki, servis çalışanlar için bir nimettir. Bu işin ulaşım boyutu.

Birde işin diğer bir boyutu var. Özellikle emeklilik süresi dolmuş personele yapılan işten ayrılın baskısı. Tabii bu baskının neler olduğunu ve ne maksatla yapıldığı onların malumu. Ancak yinede işin zorbalıkla halledilmeye çalışılması buraya yıllarca hizmet etmiş insanlara layık görülmesi aslında ayıp değil mi? Veya AK Partili bir belediyeye ve belediye başkanına yakışır mı? Kardeşlikten bahsedip kardeşliği bırakın insanlığa sığmayan aba altından sopa göstermek misali yapılan açıklamalar sizce ne kadar kabul edilebilir. İnsanca yaşamak, çalışmak ve sadece işini muhafaza etmek isteyen birçok kişi neden bu duruma reva görülüyor. Başka sorunlarda var elbette. Belki de zaman içinde çözülecek. Fakat istenen sadece biraz olsun anlayış, farklı bir üslup, sizce çok şey mi istiyorlar.

Ben öyle sanıyorum ki, sorun sadece iki belediyenin birleşmesinden meydana gelen personel çokluğunun, yine hakim belediye tarafından istenen rakama çekilmesinde yatıyor. Daha fazla art niyetli düşünmek istimiyorum çünkü. Çekememezlik veya kabullenememezlik varsa oda onların vicdan muhasebesine kalmış. Fakat unutulmamalı ki, diğer tarafta da yıllarca hizmet vermiş, sıkıntılar çekmiş bir personel ve onların sorumlu oldukları bir aile kitlesi var... Bu dönem belki bir değişim ve birleşme sürecidir, umulur ki çabuk atlatıla... Sadakat yemini etmeye gerek yok ki, zaten Türk demek, sadakat imzası demektir. Aslını bilene!

Şimdi büyüklük gösterme sırası Fatih Belediyesi'nde. Hem de ciddi bir büyüklük. Bu kadar insanın vebalini almadan...
 
Toplam blog
: 91
: 3105
Kayıt tarihi
: 16.02.09
 
 

Yıllardır yazmadım... Şimdi yine devam.. Haftanın belirli günleri... Çünkü eskisi kadar vaktim yo..