Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

03 Mayıs '09

 
Kategori
Kent Yaşamı
 

Büyükşehir'de yaşamak -1-

Büyükşehir'de yaşamak -1-
 

Genç bir delikanlı haftasonu gecesi bir partiye gidiyor. Eğlencenin dozuyla içkilerinde dozu artıyor tabii ki. Tanıştığı bir kız da ondan çok etkilenmiş görünerek başka bir partiye davet eder. Oda kendini kıza kaptırınca daveti kabul eder ve kızla beraber diğer partiye giderler. Orada içki-bira devam. Ve bu arada sonradan anlaşılacağı üzere o partideki (illegal şahıslar) bu gence bilinmeyen ama yüklü dozda uyuşturucu veriyorlar. Ve bizim genç delikanlı partinde sızıp kalıyor.

Ne kadar zaman geçtiğini bilmediği bir saatte kendini çırılçıplak bir küvetin içinde buluyor. Fakat hala içki ve verilen uyuşturucunun etkisi devam ediyor. Etrafında bakındığında bulunduğu mekanda yanlız olduğunu anlaması zor olmuyor elbette. Fakat göğsünde rujla yazılmış bir not olduğunu farkediyor. Yine insaflı davranmış eğer her kimse o bayan. Kağıtta aynen şu not vardır: "112'yi ara yoksa öleceksin". Beyninde şimşekler çakıyor. Uyanmaya çalışırken böyle bir not elbetteki şok etkisidir değilmi.

Küvetin yakınında sanki özellikle konulmuş gibi bir telefon var. Ve gecikmeden 112'yi arıyor. Çıkan görevlinin sorularına cevap vermekte zorlanıyor. Çünkü nerede olduğunu, ne içtiğini ve kimlerle olduğunu bilmiyor. Bilmeside imkansız zaten bu durumda. Görevli herhalde bu tip olayları daha önce yaşamış veya bilen birisi olmalı ki, gence küvetten çıkıp bir aynanın karşısına geçmesini söyler. Genç 112'deki görevlinin yönlendirmeleriyle sırtında 2 tane büyük yarık olduğunu fark eder. Görevlinin tahmin bir olay gerçekleşmiş ve korkulan olmuştur artık. Gence tekrar buz dolu küvete dönüp, ambulansı beklemesini söyler. Ambulans gelir ve genci hastaneye kaldırırlar. Yapılan incelemede gencin iki böbreği de çalınmıştır. Her bir böbreğin karaborsa da 10.000 dolar civarında müşteri bulduğu işin diğer yönü elbette. Fakat gencin bu rakamdan haberi yoktur. Daha sonra olay yavaş yavaş aydınlanmaya başlamıştır. 2. parti tamamen sahte, bu işe karışan insanların çok iyi tıbbi bilgileri var ve verilen uyuşturucu eğlence değil tamamen operasyonun bir parçası. O genç şimdi hastanede hayatla ölüm arasındaki çizgide onu hayatta tutmaya yarayan bir makineye bağlı ve dokuları uygun bir böbrek beklemekte.

Organ mafyası profesyonellerle çalışıyor. Ve büyükşehirlerde böyle çalışan gruplar olduğuda biliniyor. Hem çok iyi örgütlenmişler, hemde çok iyi finansa ediliyorlar. 112'de görevli sağlık ekipleri artık konuyu bildiklerinden bu gibi vakalarda mağduru aynaya yönlendirerek olayın boyutunu anlamaya çalışıyorlar. İşte büyükşehirlerdeki organ mafyasının bilinmeyen yüzlerinden sadece birisi. Yorumu size kalmış... Gerçekten çok zor...

 
Toplam blog
: 91
: 3105
Kayıt tarihi
: 16.02.09
 
 

Yıllardır yazmadım... Şimdi yine devam.. Haftanın belirli günleri... Çünkü eskisi kadar vaktim yo..