Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

29 Mayıs '14

 
Kategori
Güncel
 

Emniyet Gezi’nin yıldönümünde 25.000 polis ve 50 TOMA ile meydan savaşına hazırlanıyor

Emniyet Gezi’nin yıldönümünde 25.000 polis ve 50 TOMA ile meydan savaşına hazırlanıyor
 

Sanırsın ki protestocuları Taksime değil Türkiye’ye sokmayacaklar. Bu hazırlık insanları Taksim’e sokmamak için değil, halka gözdağı vermek için. Günlerdir adeta askeri eğitimle hazırlanıyorlar. Ölmüş birkaç genci anmak için toplanan yaşlı gözlü insanların üzerine katil Yavuz’un gazabıyla saldıracaklar. Niğbolu’da kelle koparanların torunları basit bir kutlama için resmen savaş hazırlıkları yapıyorlar.

Polisin bu zulme alet olması ayrı konu. Emir kulusun ama kapı kulu değilsin. Sen birilerinin değil Türkiye’nin polisisin. Hadi onlar gitti bunlar geldi, napacıksın? Memurun doğru bulmadığı emre itaat etmeme hakkı vardır. Savaş hazırlıkları yapılarak alt tarafı bir yıl dönümünü anmak için toplanacak insanlara saldırmak polisin göreviyse hayırlı olsun!

Bir günün yıldönümünü anmak için toplanacak insanlara karşı savaş hazırlığı ne demek ya! Ne demek üç beş yüz kişi için 25 bin polis. Ak Partiye oy vermiş insanlarımız bu durumu çok iyi değerlendirsinler. Devlet (ya da AKP hükümeti) devletin gücünü halka karşı kullanıyor. Senin istihbaratın var. Terör faaliyetlerine girdiğini düşündüğün kimseleri takip et, yakala, tutukla. Ne biçim devletsin sen ya! Halkın üzerine 25 bin polis salınır mı?

50 tane TOMA ve 25 bin polis sokağa çıktığı zaman zaten bir şeyler olur. Bu polislerin içinde kışkırtıcı ajanlar var. Halkın içinde de teröristler var. Mutlaka kapışma olacak. Başbakan ve -kişiliklerine zerre kadar güvenmediğim, siyasi itibarları sıfır- yardımcıları  “teröristler taksim’i kana buladı” diyecekler. Sen doğu cephesine ordu gönderir gibi 25 bin polisi 50 TOMA ile sokağa salarsan hiçbir şey olmayacaksa bile olur. Korkun buysa insanı polis asker koruyamaz. İnsanı haklılığı korur. Haklı olsan korumasız bile gezersin. İnsanlara haksızlık yapmışsın, o nedenle korkuyorsun.

Bir kere de müdahale etme ya! Bırak insanlar anmalarını gerçekleştirsinler, bağırsınlar çağırsınlar evlerine gitsinler. Ama ben biliyorum neden müdahale ettiğini. Çünkü sonun başlangıcındasın. Birilerine şehit cenazelerinden besleniyorlar diyordun ve doğru söylüyordun. Sen de şiddetten besleniyorsun.

25 bin polis üç beş bin kişiyi Taksim’e sokmamak için Allah Allah diye saldıracak. Polisin sayısı gösteri yapanlardan fazla olur mu ya! Haliyle insanlar ölecek, yaralanacak. Gözlerine mil çekilesice birileri yalandan ağlayacak. Tayip kazanacak, Türkiye kaybedecek.

 
Toplam blog
: 6332
: 653
Kayıt tarihi
: 21.09.08
 
 

Sadece sayfalarda kalan yazılar şaheser olsalar bile önemsiz ve anlamsızdır. İnsanlara ulaşan ve ..