Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

06 Aralık '12

 
Kategori
Haber
 

Emniyet şeridi ihlaline ağır ceza geliyor....

Emniyet şeridi ihlaline ağır ceza geliyor....
 

Karayolları Trafik Kanunu'ndaki değişiklik taslağı ile, özellikle büyükşehirlerde büyük sorun haline gelen "emniyet şeridi" ihlali ağır kusur kapsamına alınacakmış. Halen 72 TL olan cezası da 650 TL yapılıyormuş. Ayrıca ticariler için zorunlu olan kış lastiği uygulaması da tüm araçlar için geçerli olacakmış.

Geçen gün de emniyet şeridi ihlali ile ilgili olarak, yine gazetelerde ihlal cezası alanların zorunlu trafik sigorta pirimleri, ceza oranları ile pararlel belirlenecek diye de bir haber vardı.
 
Gerçekten de böyle olmalı. Kurallara herkesin uyması lazım. Uyanıklık yaptığını zannedenler yanıldıklarını anlamalılar. Çünkü emniyet şeridi adı üstünde acil bir durumda emniyetli geçişi sağlamak için tasarlanmış bir alan. İtfaiye, ambulans, polis gibi acil durumlarda olay yerine gitmesi gereken görevlilerin kullanması için ayrılmış özel bir yol. Bu yolu uyanıklık yapıp kimse keyfince kullanamamalı. Tabii ki sivil bir araç acil bir durumla karşılaştığında da kullanabilmeli bu yolu, bu durumu hastane gibi yerlerde ispatlayabiliyorsa onlara da ceza kesilmemeli ayrıca.
 
Vatandaşlar olarak emniyet olayına gereken önemi vermeliyiz. Bu gelişmişliğin bir göstergesi. Kurallar herkes için var.  Unutmayalım bugün birisine olan acil durum yarın bizim de başımıza gelebilir.
 
Toplam blog
: 648
: 2341
Kayıt tarihi
: 13.09.11
 
 

1995 ODTU Fizik Lisans, 1998 ODTU Fizik Yüksek Lisans (Biyofizik)  mezunuyum. Özel sektörde kalit..