Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

27 Mayıs '12

 
Kategori
Bebek - Çocuk
 

En çok kullandığımız 10 bebek ürünü - 1 yaş

En çok kullandığımız 10 bebek ürünü - 1 yaş
 

En Çok Kullandığımız 10 Bebek Ürünü - 1 Yaş


Can 2 aylıkken 10 Gereksiz Bebek Ürünü Listesi ve 3 aylıkken 15 Vazgeçilmez Bebek Ürünü Listesini hazırlamıştım. Daha sonra bu listelerde verdiğim ürünler üzerinden çok soru geldi. Aradan 10 ay geçtikten ve ihtiyaçlarımız da doğal olarak değiştikten sonra yeni bir liste yapmaya karar verdim. İşte 1 yaş itibarıyla en çok kullandığımız 10 bebek ürünü:
1- Oyun Parkı

Ortalığı karıştırma ve patilerini her deliğe sokma meraklısı olan oğluma güvenli bir oyun alanı yaratmak için aldığımız ve şu anda vazgeçilmezlerimizden biri olan Summer Infant Sure and Secure Custom Fit Gate oyun parkı oldukça büyük. İçine iki kamyon dolusu oyuncak, anne ve baba rahatlıkla sığıyor. Aslında güvenlik kapısı olarak tasarlanmış olan üründen iki paket alıp, bizim yaptığımız gibi birbirine ekleyerek geniş bir oyun alanı yaratıyorsunuz. Bebeği belli bir bölgenin içinde tutmak ya da dışında tutmak için rahatlıkla kullanılabiliyor. Daha detaylı bilgi için şu yazıma bakabilirsiniz.
oyun parkı 1
2- Mama Sandalyesi

Can doğmadan önce alıp, 4.aydan itibaren aktif olarak kullanmaya başladığımız Fisher-Price Healthy Care Deluxe Booster Seat mama sandalyesi çok pratik. Yaptığımız uzun-kısa hemen her seyahatte katlayarak yanımıza aldık. Bana mısın demedi. Çıkarılabilen tepsisiyle üzeri çok kolay temizleniyor. İlk kullandığımız dönemlerde Can desteksiz olarak oturamadığından, kenarlarını tişört gibi şeylerle besliyorduk. Şimdi o günler hayal gibi geride kaldı. İki tane çok sağlam kemeriyle sandalyenin üzerine monte ederek kullanıyorsunuz.
mama sandalyesi
3- Aktivite Merkezi

Can’ı gündüzleri güvenli bir yerde tutmak ve oyalanmasını sağlamak amacıyla aldığımız Baby Einstein Musical Motion Activity Jumper‘ı tahminimizden de çok kullandık. Aldığımız gün BabiesRus’da bir aile, 9 aylık bebeklerini aktivite merkezinin içine koyup ürünü test ediyordu. O bebeğin zıp zıp zıpladığını ve çok eğlendiğini görünce pek bir heveslenmiştim. Ancak eve gelince 4 ayın henüz zıplama için çok erken olduğunu anladım. Can uzun bir müddet içinde zıplayamasa da, ayakta durmaktan çok memnun oldu ve müzikli kısmını çok sevdi. Oğlumuz büyüdükçe aktivite merkezi daha kısa süreli oyalanmalar için ideal bir oyuncak hale geldi. Ancak hala kahvaltısını hazırlarken, biz yemeğimizi yerken ya da kısa bir süreliğine Can’ı güvenli bir yere bırakmak istediğimizde hayat kurtarıcımız oluyor. Can üzerinde zıplamayı çok seviyor. Ayrıca müzikleri ve ışıklarıyla kendini eğlendiriyor. Daha detaylı bilgi için şu yazıma bakabilirsiniz.
baby einstein aktivite merkezi
4- Araba Koltuğu

Bildiğiniz gibi geçen ay, Can’ın artık sığmadığı araba koltuğunu değiştirdik. Yeni araba koltuğumuz Britax Frontier 85 Combination Booster Car Seat’den çok memnunuz. Bu koltuk arabaya birden fazla noktadan sıkıca bağlanarak insana güven veriyor. Can, boyuna uygun bir koltuğa oturduğu için artık arabada huysuzluk yapmıyor. Ayrıca araba koltuğunun her iki yanındaki bardak/biberon koyma yerlerini de severek kullanıyor. Daha detaylı bilgi için şu yazıma bakabilirsiniz.
britax araba koltuğu5- Puset

Bir yaş itibarıyla doğumunda aldığımız araba koltuğunu emekli eden oğlum, pusetini de emekli etti. Yeni pusetimiz Britax B-Agile Stroller çok afilli. Can’ı daha senelerce idare edeceğini umduğumuz geniş koltuğu ve parmak ucuyla itecek kadar hafif çerçevesiyle doğru bir seçim olduğunu düşündüğümüz pusetimiz, bizi sadece dar eşya taşıma sepetiyle üzüyor. Eee, her güzelin bir kusuru varmış. Daha detaylı bilgi için şu yazıma bakabilirsiniz.
Britax B-Agile Stroller6- Müzikli Oyuncak

Fisher Price Poppity Pop Musical Dino, bir yaş itibarıyla Can’ın oyuncakları içinde en eğlenceli ve oyalayıcı olma özelliğini koruyor. Pille çalışan bu oyuncak, hem müzik çalıyor, hem de topları havaya fırlatıyor. Her ne kadar Can, oyuncağın içine top dışında her nevi eşyayı doldurmak, ters çevirip üzerine basmak ve içine oturmak gibi bilimum muzurluğu marifet saysa da, topların üstteki delikten atılıp, alttaki delikten çıkması çok ilgisini çekiyor.
Fisher Price Poppity Pop Musical Dino
7- Emzik

Can’ın emzik kullanma alışkanlığı devam ediyor. Eski yazılarımı okudum da, önceleri “çocuğuma emzik vermeyeceğim” diyen ben, daha sonra “uykuya dalmak üzere iken ya da huzursuz olduğunda” olmak üzere sınırlı zamanlarda kullandığımızı anlatmışım. Şu anda ise emzik Can’ın adeta vazgeçilmezi ve yakın gelecekte de emziği bıraktırmayı düşünmüyorum. Demek ki annelik hayatında tecrübe kazandıkça düşüncelerimiz de değişebiliyor. Aslında emzikle ilişkisi çok ilginç. Buldumu mutlaka takar. Ama ağzından aldığınızda hiç ağlamaz ya da gözünün önüne getirmezseniz arayıp huysuzluk etmez. Bu nedenle hazır hissettiğinde kendiliğinden bırakacağını düşünüyorum. Emzik olarak Avent‘in ortodentik ve BPA free versiyorunu kullanıyoruz. Elbette 0-6 aylıklardan, 6-18 aylık olanlara terfi ettik.
avent emzik 6-18
8- Emzik Klipsi

Emzik hayatımızda bu kadar önemli bir yer tutunca, herşeyi sağa sola fırlatmayı marifet sayan küçük ellerden emziği korumak ve kollamak da önem arzediyor. Herhangi bir metal parçası olmayan ve elbiselere kolayca tutturulan Mam Clips Pacifier Holder emzik klipsi işimizi gayet iyi görüyor. BPA free olan ürünün çok şirin tasarımları var. Son aylarda Can cırt-cırtını açarak emziğini eline almaya başlasa da, kumaştan yapılmış ipe bir düğüm atmak suretiyle bu sorunu çözdüm.
mam emzik klipsi
9- Alışveriş Arabası Kılıfı

Alışveriş merkezi arabalarının tutacak yerlerinin mikrop yuvası olduğum malum. Siz de bizim gibi alışveriş merkezlerinde çok vakit geçiriyorsanız, bebeğin alışveriş arabasında oturacağı yeri Eddie Bauer Shopping Cart Cover – alışveriş arabası kılıfıyla kapamayı düşünebilirsiniz. Bu kılıfı aynı zamanda restoranlardaki bebek mama sandalyeleri için de kullanıyoruz. Kahverengi olduğu için kir götürüyor ve kolayca yıkanıyor.
alışveriş arabası kılıfı
10- Bebek Çantası

Doğumdan önce severek aldığım Petunia Pickle Bottom bebek çantasını 13 aydır tepe tepe kullanıyorum. Hiçbir yıpranma belirtisi yok. Hala pırıl pırıl. Evden dışarıya her çıkışımızda bebek bezleri, ıslak mendiller, yedek kıyafetler, biberonlar, kocaman bir devam sütü kutusu, emzikler gibi her türlü eşyamızı alacak kadar geniş iç kapasitesi beni bile şaşırtıyor. İçinde bir siz eksiksiniz.

petunia pickle bottom bebek çantası


Sevgiler,
Tanla
Diger yazilarim için>> http://www.bebekveben.com
Facebook>> Bebek ve Ben http://www.facebook.com/pages/Bebek-ve-Ben/156814961053785
Twitter>> Bebek_ve_Ben http://twitter.com/Bebek_ve_Ben

 

 
Toplam blog
: 143
: 7266
Kayıt tarihi
: 19.09.11
 
 

Merhabalar! Adım Tanla. Dijital tasarımcıyım. Eşim Kuzey ve küçük oğlum Can'la beraber dünyayı ke..