Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

05 Şubat '08

 
Kategori
Spor
 

En güzel meslek

Çocuk yaştan itibaren herkes bir meslek hayali kurar. Kimimiz doktor kimimiz öğretmen kimimiz de futbolcu olmak isteriz. Yıllar geçtikçe karakterimiz oturdukça yeteneklerimiz ön plana çıktıkça bu isteklerimiz daha da şekillenir.

Birçoğumuz hayalimize ulaşamamışızdır bunun onlarca nedeni var hayaline ulaşanlarında birçoğu işlerinde başarısız olmuşlardır.

Hayatımızın büyük bölümünü içine alan meslek yaşamımız gerçekten çok önemli mutluluğumuz için ben kendimce dünyanın en keyifli ve prestijli mesleğini buldum. Merak edenler için hemen söylüyorum yedek kalecilik.

Futbola biraz yeteneği olan biriyseniz hedefiniz yedek kalecilikten başka bir şey olmamalı. Nerden çıktı bu diye düşünürseniz bugün gazetelerde Beşiktaşlı Fevzi olarak tanınan milli takımımızda kalesini korumuş futbolcunun 2. lig takımlarından Fethiye spora transferini okudum.

Fevzinin Beşiktaş günlerini hatırlarsak yedekken hep bir umuttu bir gün Beşiktaş ın kalesini koruyacak milli takıma yükselecek ne zaman kaleye geçti her şey bitti. Yine Beşiktaş tan Cordoba yı hatırlayın takımın kalesini koruduğu sürece Türkiye ye gelen en iyi kalecilerden biri olarak anıldı, bir aut atışında hata yaptı diye ( bir kalecinin kariyeri boyunca binlerce kez yaşayacağı bir olay ) takımdan kovuldu. 2 sene boyunca hep yedek oturan Murat Şahin 1 maçta kaleyi korudu kahraman oldu ve sözleşme yeniledi.

Yedek oturan kaleci maç başı ücretini tam olarak alır. Bu kaleciler için özel bir statü diğer yedekler oyuna girerlerse ancak maç başlarının bir kısmını alabilirler. As kaleci sakatlanır veya cezalı duruma düşerse yedek kaleci oynama fırsatı bulunca hatalı bir gol yese kimse bir şey demez yorumlar genelde tabi oynatmasan nasıl tecrübe kazansın ya da bütün bir yıl oturdu çocuk naspınla sınırlı kalır.

Birçok kaleci kariyerlerinin en mutlu günlerini yedek kaldıkları dönemde geçirmişlerdir. Örneğin Hayrettin, Oğuz, Murat Şahin, Fevzi, Hasan. Bu örnekleri çoğaltmak çok kolay. Kalecilere tavsiyem yedek kalmayı başarmaları.

 
Toplam blog
: 16
: 380
Kayıt tarihi
: 19.11.07
 
 

74 İzmir doğumluyum. Göztepe taraftarıyım 6 yıldır iş sebebiyle İstanbul da yaşamaktayım. 9 Eylül ün..