Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

21 Mayıs '14

 
Kategori
Konut Kredileri
 

En ucuz konut kredisi nasıl bulunur?

En ucuz konut kredisi nasıl bulunur?
 

en ucuz konut kredisi


Ev sahibi olup, kira derdinden kurtulmayı her insan elbette ki ister. Bunu nasıl yapacağı konusunda konut kredisi seçeneklerini inceleyebilir. Eğer düzenli bir aylık geliriniz mevcut ise en ucuz konut kredisini de bulursanız sizde bir ev sahibi olabilirsiniz. Bankalar arasında inceleme yaparak size en ucuz konut kredisini sunan bankayı belirleyerek işe başlayabilirsiniz. Daha sonrasında ise bankanın size vermiş olduğu faiz oranına bakmalısınız. Vade uzunluğuna göre size en uygun faiz oranını veren bankanın konut kredisini alabilirsiniz. Vade uzunluğu kısa oldukça faiz oranı da düşük olmaktadır. Bu şekilde bir orantı vardır. Sizde bu sebeple kısa vadeli, düşük faiz oranlı konut kredisi seçeneğini sunan bankayı araştırmalısınız.

En ucuz konut kredisine ulaşmak için bankaların sizlere sunmuş olduğu konut kredilerinin sadece faiz oranlarının düşük olmasına dikkat etmeniz yeterli değildir. Bankalar bazen faiz oranını düşük tutup dosya masraflarını yükseltebilir buna da mutlaka dikkat etmeniz gerekiyor. Birinci sıradaki masraf kredi kullandırma masrafıdır. Daha sonrasında ekspertiz ücretli, banka – sigorta gibi vergiler ve sigorta masrafları da bulunmaktadır. Bu çeşitli masraflar ile yani örnek sigorta ile banka kendisini korumaya alıyor. Eğer kredi borcunuzu ödeyemeden hayata veda ederseniz sigorta sizin adınıza ödeyecek, bu sayede banka açısından iyi bir tedbir olacaktır.

Bir diğer yol ise ipotekli kredidir. Satın alacağınız evi bankaya ipotek ettirmeli, borcunuzu ödeyene dek evin yasal tüm haklarını bankaya devretmelisiniz. Borcunuzu ödeyene dek ev ile ilgili yasal bir işlem yapamıyorsunuz. En ucuz konut kredisinin bu avantajı ile evi ipotek ettirdiğiniz için kefil bulma derdini yaşamıyorsunuz. En ucuz konut kredisi çekmek istediğinizde bankalar size iki faiz türü sunarlar. Bunlar sabit faizli konut kredisi ve değişken faizli konut kredisidir. Sabit faizli konut kredisi, her ay belli bir miktarda bankaya kredi borcunuzu ödemenizi sağlar. Değişken faizli konut kredisi ise bankanın belirlemişi olduğu endekse bağlı olarak ödeme yapmanızı esas alır.

 
Toplam blog
: 90
: 2496
Kayıt tarihi
: 03.11.12
 
 

Kafasına takılan her konuyu sonuna kadar araştırmaya üşenmeyen, bildiklerini, öğrendiklerini ve i..