Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

09 Mayıs '18

 
Kategori
Kişisel Gelişim
 

Enerji ve Beden

Enerji ve Beden
 

Hepimiz birçok yerde gördük, okuduk, dinledik ve evrende herşeyin enerji olduğunu öğrendik, özümsedik. Düşüncelerimizin, dilek ve dualarımızın, kelimelerimizin ne kadar önemli olduğunu anladık. Peki ya beden? Zihin ve beden birlikte çalışır. Zihin karmaşık ve olumsuz düşünceler ile doluyken bedenin kendini muhteşem hissetmesi neredeyse imkansızdır.

Ancak beden enerjik ve hareketli olmaya alıştırılırsa zihinsel durumu düzeltebilir ve daha sağlıklı düşünmeye yardımcı olabilir. 24 saatin çoğunu amaçsız yada hareketsiz geçiren bir insan kısa bir dönemden sonra yapmak isteyeceğini bilip uygulayamayacak kadar miskn hale gelecektir.

Beden enerjiyi, hareketi sever.

Hareketsizlik ölüm halidir.

Kafanızın karışık olduğu yada bir şeyi defalarca tekrarlamanıza rağmen algılayamadığınız bir anınızda hemen bulunduğunuz yerden bir kaç adım uzaklaşın ve kendi etrafınızda dahi olsa hızlıca ileri geri yürüyün. Sona tekrar aynı işe geri döndüğünüzde zihnnizin daha berrak olduğunu göreceksiniz.

Bir başka etken de cep telefonları!

Sosyal medya hareketsizleştriyor insanları. Öyle bir bağımlılık yaratıyor ki, yerinden kalkmak istemiyor kimse. İnternet kullanımınızı bir kaç saatten bir saate yada bir kaç dakikaya indirirseniz hareketlenme yönünüzde artış olacaktır.

Hareket halindeki beden enerji depolar ve gün geçtikçe daha enerjik olmaya başlar.

Günlük su tüketimi de en az bunlar kadar önemli. İçtiğimiz su ve tükettiğimiz tuz miktarını dengelememiz de hastalıkların ve halsizliğin iyileşmesinde büyük rol oynar.

Son olarak kitap okumak...

Günde bir sayfada olsa mutlaka birşeyler okuyun. Beyin egzersizleri yapın. Kitap okumak alzheimer ı önler.

 

Şimdilik bunları deneyelim derim :)

Sağlıkla kalın

 

 
Toplam blog
: 670
: 1923
Kayıt tarihi
: 19.12.10
 
 

İstanbul doğumlu. Kuantum Yaşam Koçu. EFT, NLP, ETKİLİ İLETİŞİM, BEDEN DİLİ gibi bir çok konuda e..