Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

13 Temmuz '15

 
Kategori
Engelli Eğitimi
 

Engelli çocuğu olan Annelere cevaben

Engelli çocuğu olan Annelere cevaben
 

ENGELLİ ÇOCUĞU OLAN ANNELERE CEVABEN


Soru:

 

Değerli Adem Bey; Ben 38 yaşındayım. Beş yıllık evliyim ve 3 yaşında Down Sendromlu bir kız çocuğu annesiyim. Eşim ile amca çocuklarıyız. Kızım dünyaya geldiğinden itibaren kayınvalidemler bana dünyayı zindan ettiler. Kızımın özürlü olmasının kabahatini benim hamilelik sırasında içtiğim sigaraya bağladılar. Küçük görümcem zaten bu evliliğe karşıydı; “Amca çocukları evlenirse özürlü çocuk dünyaya gelir” diyordu, o da sebebin bu olduğunu söylüyor. Mahallemizdeki bir hoca hanım da aklımızı iyice karıştırdı. O da bunun Allah tarafından bize bir ikaz ve ceza olduğunu söyledi. Eşim hoca hanımın bu sözünü duyunca “Allah ceza verecekse bize versin, bu yavrucağızın suçu ne ki ona ceza vermiş” diyerek isyan etti. Şuan neyin ne olduğunu karıştırmış durumdayız. Yaşamanın ne kadar ağır olduğunu iliklerimize kadar hissediyoruz. Sizden ricam,  bize bir çıkış yolu göstermeniz. Bu hastalık nedir ve ne yapmalıyız? 

Çaresiz anne – İstanbul (http://www.semerkandaile.com/Detay.aspx?YaziID=323 Adem GÜNEŞ kaleme aldı, PEDAGOĞUM bölümünde yayınlandı. Haziran 2015 – 117. Sayı Aylık Aile Dergisi )

Ali Rıza Soyaslan’ın Cevabı

Saygıdeğer hanımefendi… Çok şanslı bir anne olduğunuzu söylemek isterim. Cennete sorgusuz sualsiz girecek bir cennet meleği Down sendromlu bir evlada sahipsiniz. Dünya insanlığının zorlu çetin Ahiret imtihanında yüce rabbimize en yakın ve ahiret imtihanından muaf olacak Down Sendromlu engelliler. Anne baba olarak çocuğunuzdan mesul olan destekcisi de sizsiniz. Sizinde dünya imtihanını başarıyla kazanabilmeniz çocuğunuza olan ilgi alakanıza bağlı bir durum. Engeli bir ceza olarak görmek gafletten öte bir durum değildir. Allahü Teala kendisine en yakın Musa Peygamberin dilini peltek yaratmıştır. Yakup peygamber de sonradan üzüntüden görme engelli olmuştur. Rabbimizin en çok sevdiği görme engelli sahabelerden Abdullah İbn-i Mektum’u da unutmayalım. Şimdi diyebilir miyiz ki Allah_u Teala peygamberlerini, sahabelerini cezalandırmış. Kesinlikle diyemeyiz. İmanın idrakında olan engelli çocuğu olan her anne babaya engelli çocuğu lütuftur. Ahiret imtihanını başarıyla geçebilmesi adına anne babaya hediyedir.

Hamilelik sürecinde Down Sendromu engelinin tıpta bile çözümü yok iken bu durumu akraba evliliği ile ilişkilendirmek doğru değildir. Hamilelik sırasında bayanların sigara içmesi sakıncalı bir durumdur. Keşke içmeseydiniz. Ama bu durumu çocuğunuzun engelli olmasına bağlamak da çok doğru bir yaklaşım değildir. Down Sendromlu çocuğunuzun olması Allah-ü Teala’nın takdiridir. Size de Allah-u Tealanın takdirine razı olmak düşmelidir. Bizler parçayı görürüz. Allah-ü Teala ise bütünü görür. Bizler için hayrı şerri Allah bilir. Engelli çocuğu olan siz saygıdeğer şanslı anne babalara da Allaha teslim olmak düşmelidir.

Rehabilitasyon merkezleri, bu alanda uzman kişiler ya da engelli derneklerinden de ek destek alınabilirsiniz.

 
Toplam blog
: 358
: 662
Kayıt tarihi
: 22.12.12
 
 

4 Aralık 1982'de Kütahya'nın Tavşanlı ilçesinde doğdu.Tavşanlı Fevzi paşa ilköğretim okulu,İmam h..