Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

13 Mayıs '09

 
Kategori
Kent Yaşamı
 

Engelli çocuklardan vali Aksoy'a ziyaret...

Engelli çocuklardan vali Aksoy'a ziyaret...
 

Engelliler Haftası dolayısıyla Vali Aksoy,Engellileri makamında kabul ett.


Mersin Nihat Sözmen Zihinsel Engelli Çocuklar Bakım ve Rehabilitasyon Merkezi ile Mersin Özürlü Bakım ve Rehabilitasyon Merkezi’nden çocuklar, Sosyal Hizmetler İl Müdürü Azmi Gülşen eşliğinde, Mersin Valisi Hüseyin Aksoy’u makamında ziyaret etti.

Nihat Sözmen Zihinsel Engelli Çocuklar Bakım ve Rehabilitasyon Merkezi Müdürü Ahmet Bülbül ile Mersin Özürlü Bakım ve Rehabilitasyon Merkezi Müdürü Şükrü Alkaya’nın da katıldığı ziyarette konuşan Sosyal Hizmetler İl Müdürü Azmi Gülşen, Vali Aksoy’un çocuklara karşı çok hassas ve duyarlı olduğunu, çocukların ihtiyacı söz konusunda olduğunda, her türlü desteği sunduğunu kaydederek, ziyareti, Vali Aksoy’a teşekkür etmek amacıyla gerçekleştirdiklerini söyledi.

Vali Aksoy ise, Engelliler Haftası kapsamında, engellilerin sorunlarına dikkat çekmek amacıyla ilimizde çeşitli etkinlikler düzenlendiğini kaydederek, ''Temel amacımız, engellilerin toplumla kaynaşmasını, sorunlarının azaltılmasını, daha çalışabilir bir duruma gelerek kendilerine olan güvenlerinin artmasını sağlamaktır. Bu amaçla çeşitli kurum ve kuruluşlarla, yerel yönetimler ve Sivil Toplum Örgütleri ile ortak yürütülen çalışmalarımız devam etmektedir. Engelli vatandaşlarımızın yaşam kalitelerini yükseltebilmek için bu çalışmalarımız bundan sonra da devam edecektir'' dedi.

İl Sağlık Müdürlüğü koordinesinde gerçekleştirilen ‘engellilerin tespiti’ çalışmalarının her yıl güncellenerek devam ettiğini de hatırlatan Aksoy, ''Engelli tespitimiz sonrasında, onlar için gerekli olacak birtakım ek projelerle yeni çalışmalar yapmak suretiyle yaşam kalitelerini yükseltmeyi, Devletin onlara sağladığı imkanlardan yararlanmalarını sağlamayı amaçlıyoruz.''dedi.

Her sağlıklı bireyin, bir gün engelli olma ihtimalinin olduğunu da vurgulayan Aksoy, ''Engelli insanlarımıza karşı daha hassas ve daha duyarlı olmalıyız. Yürütülen çalışmalarla Mersin’de engellilerle ilgili sorunların her geçen gün biraz daha azaltıldığını görmeyi umuyorum.''diye konuştu.

Ziyarette, engelli çocuklar tarafından Vali Aksoy’a, kendi becerileriyle yaptıkları ağaç işi hediye edilirken, Vali Aksoy da çocuklara çeşitli hediyeler verdi.

 
Toplam blog
: 775
: 835
Kayıt tarihi
: 20.06.08
 
 

1958 doğumluyum. Uzun yıllardır Mersin'de Gazeteci-Yazar olarak görev yapmaktayım. 1999 seçimleri..