Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

03 Aralık '17

 
Kategori
Organik Ürünler
 

Enginarın Faydaları

Enginarın Faydaları
 

Çoğu insanın maalesef tercih etmediği sebze yemeklerinin aslında vücudumuz için gerekli olan tüm besin ve mineralleri doğal yollardan temin edebileceğimizi bilmemelerinden dolayı hazırlamış olduğumuz yazı dizisi ile bu ön yargının ortadan kalkmasına yardımcı olmak istiyorum. İçeriği açısından oldukça zengin besin değerine sahip olan sebzelerin başında gelen Enginar köklü bir geçmişe sahip.

Eski çağlarda yaşayan Kraliyet aileleri ile zengin ailelerin sofralarından eksik etmediği Enginarın Faydaları yapraklarında bulunan sindirime yardımcı besinler ile mide hazmını kolaylaştırmaktadır. Her besin gibi mevsiminde tüketilmesi oldukça doğru ve yararlı olan besini mevsiminde Pazar ve marketlerde oldukça uygun fiyatlardan temin edebilirsiniz. 

K vitamini ile birlikte çok sayıda C vitamini içeren Enginar çinko, demir, potasyum ve magnezyum minerallerini içeriğinde barındırarak vücudumuzun tüm ihtiyaçlarını karşılıyor. Yağ oranının oldukça düşün olduğu eşsiz besin ile diyet menülerinizde yer verebilir, içeriğinde ki zengin lifin yanında aynı zamanda güçlü bir antioksidandır. Bundan dolayı Enginarın Faydaları hayati önem taşıyan organlarınız sağlıklı bir şekilde çalışmasına yardımcı olmaktadır.

Mideyi güçlendirmesi ile birliktik kolon kanserine ait olan hücrelerin temizlenmesine ve kolesterol seviyesini vücudunuzun ihtiyacı olan seviyede dengeleyerek daha sağlıklı bir vücuda sahip olabilirsiniz. Kan değerleri düşük olan kişilerin düzenli olarak kullanması durumunda ise içeriğinde bulunan demir minerali sayesinde kan seviyesini düzenleyip arttırabilirsiniz.  100 gramlık bir porsiyon içeriğinde yaklaşık olarak %20 oranında C vitamini alabilirsiniz.

 

 

Kaynaklar

https://www.oceanmist.com/artichoke-health-benefits

https://biliyormuyuz.com/enginarin-faydalari-nelerdir-enginar-neye-iyi-gelir

 

 
Toplam blog
: 5
: 170
Kayıt tarihi
: 27.11.17
 
 

Özel bir bankada yatırım müdürü olarak görev yapmaktayım. Ekonomi & finans konularında edindiğim ..