Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 
 

Oğulcan Sümbüloğlu

http://blog.milliyet.com.tr/ogulcans

24 Nisan '07

 
Kategori
Güncel
 

Erdoğan - Gül elele, hep beraber milli egemenliğe..

Erdoğan - Gül elele, hep beraber milli egemenliğe..
 

Bir türlü bitmek bilmeyen, sonuna kadar zorlanan, her yeni gününde yeni teorilerin ortaya çıkmasına ortam hazırlayan AKP cumhurbaşkanı adayının belirlenmesi süreci nihayet sona erdi.

Başbakan Erdoğan, grup toplantısında: "Adayımız kardeşim Abdullah Gül" diyerek, sürecin ikinci kısmını başlattı. Başbakan'ın da belirttiği gibi değerli "kardeşi" Abdullah Gül, köşkte de bu kardeşliğini bozmadan vetoyu unutacaktır.

Önümüzdeki beş senenin de başbakanı olacağı sürprizler haricinde kesin görünen Erdoğan, cumhurreis kardeşi ile beraber eşsiz bir yasama ve onama mekanizması kuracak; İmam-Hatip senin, türban benim anayasayı renklendireceklerdir.

Her ne kadar Erdoğan aday seçimini tekeline alarak demokrasi adına kötü bir parti yönetimi sergilese de, mevcut durumda ortaya çıkan tablo yine aynı demokrasinin sonucudur. %38 oy almak, memleketin tapusunu almak mıdır?" şeklindeki isyanlar, haksız değildir ama, çaresizdir.

CHP kanadı hala 367 koşulunu direterek, artık alışılan basiretsiz muhalefet anlayışından taviz vermeyeceğini ısrarla belirtmektedir. DYP-ANAP ittifakından, seçimin 1. turuna ortak katılım kararı yüksek bir ihtimal olarak görünmektedir. CHP'nin tek kalesi de, böylesi bir merkez sağ ittifakınca düşürülecektir. Acınacak bir durumdur ki, bir siyasi parti, cumhurbaşkanını "atamakta" ama buna "ana" muhalefet yapılamamaktadır. Görünen tek ciddi muhalefet unsuru olan Tandoğan kalabalığının da Abdullah Gül isminden memnun olmayacağı aşikardır.

Uluslararası basın, hükümetin en yakın tanıdığı üyelerinden birinin aday gösterilmesini olumlu karşılamış görünüyor. Sözcülüklerden yapılan "Bu mesele Türkiye'nin iç işidir ama.." şeklinde başlayan açıklamaların sonunda hoşnut ifadeler yer alıyor. Bunların dikkate değer memnuniyetler olduklarını düşünüyorum. Mevcut durumun Türkiye sınırları içerisinden pek parlak gözükmemediği kanaatindeyim. Şunu da belirtmeliyim ki: işimiz daimi muhalefet değil, umarız ki bu sonuç en iyisi olur.

Ama içime pek de iyi şeyler doğmuyor nedense..
 
Toplam blog
: 7
: 500
Kayıt tarihi
: 19.12.06
 
 

İstanbul Üniversitesi Amerikan Kültürü ve Edebiyatı bölümü öğrencisiyim. Politika ve edebiyat alanın..