Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

20 Haziran '12

 
Kategori
Siyaset
 

Erdoğan, el işaretiyle "inin aşağıya" demesiyle terör biter mi?..

Erdoğan, el işaretiyle "inin aşağıya" demesiyle terör biter mi?..
 

Önce Arınç; "Öcalan'a ev hapsi düşünülebilir" dedi, arkasından Zana; "Bu sorunu ancak Tayyip Erdoğan çözer" diye konuştu, ardından karakol basıldı 8 mehmetcik şehit edildi.

Saldırı nasıl gerçekleşti, kimler planladı sorgularına girmek istemiyorum. Yok efendim saldırıyı planlayan Suriye asıllı terör örgütü üyesiymış mış.. Erzurum bölge sorumlusuymuş muş, kod adı bilmem bilmem neymiş miş beni ilgilendirmiyor.

Beni ilgilendiren tıpkı otuz yılda kaybetmiş olduğumuz memedler gibi sekiz memedin yaşamlarının son bulmasıdır.

Sekizi de hayatla prova yaşlarını doldurmuş, vatani görevlerini bitirdikten sonra gerçek hayatlarıyla buluşmak için gün sayarlarken iki mesajla toprak oldular.

Kim verecek hesabını?

Hiç kimse..

Vatan, bayrak, toprak deyip geçecek miyiz?

Zavallı acılı annelerin acılarını kim dindirecek? Hangi bedelle yavrular geri getirilebilir?

Hiç kimse, hiç bir bedelle..

O zaman bu iş ya bitecek, ya bitecek..

Bitmemesi için hiç bir engel göremiyorum. BDP eş başkanı Demirtaş da "PKK silah bırakmalıdır" diyorsa bu iş bitmiş bile de haberimiz yok veya kulaklarımızı tıkıyoruz.

Hükümet'in tek yapacağı şey, dağdakilere "İnin aşağıya" demesidir. Evet, Erdoğan'ın dağdaki teröristlere sağ eliyle işaret ederek "İnin aşağıya lan!" demesi yeterlidir.

Atatürk'ün Cumhuriyeti ve Askerleri güçlüdür. Bunu bütün dünya söylüyor. Yurdumuz işgal altındayken dünya tarihinde görülmemiş bir zaferi kazanan Laz'ı-Kürt'ü-Çerkeş'i ile Türk askerinin bugün terör meselesini çözemeyeceğine inanmıyorum..

Terör örgütünün altında başka çapanoğulları var. Başta Washington var, AB ülkeleri var, İMF var, Silah tüccarları var, uyuşturucu ve yeraltı tüccarları var. Var oğlu var..

Halkımız şunu bilmelidir ki; Terör örgütünü inşa eden, yürürlüğe koyan, ve devamını sağlayanın tek adresi Washington'dur. Terör'ün son bulması da Washington'un elinde dir. Dünya'nın silah tüccarları, (dolayısıyla ABD) istemedikçe kan durmayacaktır.

Objektif olarak bakıldığında terör'ün önlenememesi için hiç bir neden gözükmemektedir. Siyasal anlamda olsun, askeri anlamda olsun kapılar hep açık.

Her anlamda Washington'a olan bağımlılığımızdan dolayı terör sorunu da çözülememektedir.

 
Toplam blog
: 2327
: 450
Kayıt tarihi
: 03.07.07
 
 

25.05.1960 doğumlu. Üniversite terk. Müzik, seyahat ve tiyatro sever. Antalya Devlet Tiyatrosu'nd..