Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

14 Eylül '11

 
Kategori
Siyaset
 

ERDOĞAN'IN MISIR ZİYARETİ VE ORTADOĞUYA BAKIŞI

ERDOĞAN'IN MISIR ZİYARETİ VE ORTADOĞUYA BAKIŞI
 

Erdoğan'ın Mısır ziyareti


ERDOĞAN'IN MISIR ZİYARETİ VE ORTADOĞUYA BAKIŞI

Başbakan Erdoğan'ın Mısır'a yaptığı bu son ziyaret, Türkiye'nin Ortadoğu halkları nezdinde ne kadar büyük bir saygınlığı ve etkinliğe sahip olduğunu bütün dünyaya göstermiştir.

Türkiye artık Ortadoğunun tartışılmaz lideri durumundadır. Bu saygınlığı nedeniyle aynı zamanda dünya lideri ülkeler arasına girmiştir.

Cumhuriyet kurulduğundan buyana ortadoğuda ve dünyada Türkiye'nın itibari hiç bu kadar zirve yapmamıştır. Artık böyle bir ülkenin vatandaşı olmaktan her Türk vatandaşı için haklı bir onur kaynağı olmuştur.

İçimizde kimi Ak Parti muhaliflerinin sırf muhalefet olsun diye görmezden gelmeye çalıştıkları bu dış politika başarısını, bütün dünyanın büyük bir hayranlıkla karşılayıp izlediğini dış basından da izlemekteyiz.

Türkiye gibi laik ve demokratik bir ülkenin Ortadoğuda lider durumda olması yani başı çekmesi, ortadoğu ve hatta tüm dünya barışı açısından çok büyük hayati bir önem arzetmektedir.

Bilim ve tekniğin giremediği ortadoğu ülkelerinin, batı dünyasının pazarı olmak dışında hiç bir saygınlığı söz konusu olmamıştır. Demokrasi, ortadoğu ülkelerine düşünmeyi ve akılcı kararlar vermeyi öğretecektir.

Erdoğan'ın 13 Eylül 2011 tarihindeki Mısır ziyareti ve oradan ortadoğu ve tüm dünyaya verdiği mesajlar kimsenin hayır diyemeyeceği nitelikler arzediyordu.

Bir düşünelim, bir başbakan yabancı bir ülkeye gidiyor ve orada hava alanında beşbin kişilik bir kalabalık tarafından ellerinde o başbakanı göklere çıkaran pankarlarla büyük bir kahraman gibi karşılanıyor. Bu bizim için çok onur verici bir gelişmedir.

Ortadoğu ülkeleri, teker teker demokrasiye geçer ve bu yöredeki haklı menfaatlerini korumayı başarabilirlerse, daha adil ve barışcıl bir dünyaya kapı aralayabilirler.

Türkiye işte bu aşamada koordinasyon rolü oynamaya çalışmaktadır. Bence de gayet başarılı bir şekilde bu süreci yürütmektedir.

Bu süreç tüm ortadoğu halklerının aydınlanma ve emperyalizme kafa tutma süreci olur diye düşünüyorum. Aksi halde bu türden fırsatları tekrar ele geçirmenin öyle çok kolay olamayacağı bilinmelidir.

 

 

 

 

 
Toplam blog
: 72
: 525
Kayıt tarihi
: 20.07.08
 
 

Trabzon doğumluyum. Bir kamu kurumundan emekliyim, İktisat Fakültesi mezunuyum. İdeolojik saplant..