Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

20 Ekim '09

 
Kategori
Siyaset
 

Erdoğan’ın ses kayıtları!

Erdoğan’ın ses kayıtları!
 

İlginç, ilginç olduğu kadarda ibretlik bir olayla karşıkarşıyayız. Sayın başbakananın yaptığı telefon görüşmeleri iddiaya göre bir derginin binasında bulunmuş. Sapla samanın birbirine karıştığı, neyin gerçek neyin sanal olduğu belli olmayan malum davada emniyet güçlerinin bulduk dediği kanıtlara bile temkinli yaklaşıyoruz. Allah o hakimlere kolaylık versin.

Telefon dinlenmesi, bireysel özgürlüğe, özel hayatın dokunulmazlığına yapılan bir saldırıdır. Hakkında mahkeme kararı olmadan, ve de kısıtlı bir süreyi geçmeyen dinlemeler dışında gerçekleşen dinlemeler, demokrasinin karnına sokulmuş bıçaktır. Bahsettiğimiz koşullar dışında başbakanın ne de dağdaki çobanın telefonu dinlenmemelidir.

Adı önemli değil, yönetimin etkili isimlerinden biri yakın bir geçmişte, "ne var canım. Korkulacak bir şeyiniz yoksa dinlense ne olur" demişti. Evet. Ağızlarını her açtıklarında demokrasiden, özgürlükten bahsedenler, insanların özel hayat bu baskıyı uygularken, hatta bu dinleme işini yasal hale getirip insanların üzerinde bir korku oluşturanlar bakalım kendilerinin dinlenmesi olayına ne diyecekler.

Muhtemelen savcı sorumlulara bu dinleme kasetlerini soracaktır.

Peki sorumlular, o yönetimdeki değerli ismin cevabını verirlerse, yani "Ne var bunda canım, korkulacak bir şeyiniz mi var" derlerse hakim hangi kıstasa göre karar verecek.

Salı, 20/10/2009

 
Toplam blog
: 1508
: 1688
Kayıt tarihi
: 16.07.08
 
 

Yetmişiki yaşında iki çocuk ve iki torun sahibi bir erkeğim.. Lise mezunuyum. Uzun yıllar esnaflı..