Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

22 Şubat '15

 
Kategori
İlişkiler
 

Erkeğe benzeyen kadın ya da kadına benzeyen erkek yaradılışı arıza mı, avantaj mı?

Erkeğe benzeyen kadın ya da kadına benzeyen erkek yaradılışı arıza mı, avantaj mı?
 

Bu, kişiliğin de beden yapısına parelel olmasına bağlı. Duyguları da kadınken erkeğe ya da erkekken kadına benziyorsa avantaj; çünkü isteklerine göre duyma/hissetme yaşama şansı var. Ama zaten baktığımızda çoğunlukla böyle olduğunu görüyoruz.

Kadının erkeğe benzemesi hem nadir rastlanıyor hem de işe yaramıyor da kadın görünümlü erkekler hem çok fazla hem de bunlar mutlu sanki. Hatta bu başlı başına bir yaratılış ya da cinsiyet eğilim alanı gibi.

Bu kişiler erkek olmakla birlikte herhangi bir cerrahi müdahale geçirmeden sadece kadınlık hormonlarıyla dış görünüşlerini değiştirirler. Kadınlık hormonları sayesinde göğüsleri belirginleşir filan. Transseksüeller ise cerrahi müdahale geçirmiş erkeklerdir. Testisler ve penis vücuttan alınır. 

Görüyoruz hayat tamamen din ve topluma göre yaşanmıyor. Bu çevrelerce sapkınlık denilse de travesti-transseksüel toplumda neredeyse başlı başına bir kimlik bir sınıf. Din ve toplum ne derse desin objektif bir düşünce adamı olarak beni gerçekler ilgilendiriyor.

Bu kesimde bilinen kendini ifade edenlerin dışında “gizli meyilliler” bence daha fazla. Çünkü erkek beden ve kişiliğinin değişken olmakla birlikte belli oranda kadın hormonu taşıdığı ve bu hormonal yapının da erkeği rahat bırakmadığı biliniyor.

Bu durumda kadın hormonu fazla, vücudunda kadınsı haller var ve de yaşadığı ortam teşvik ediciyse bu kişiyi artık tut tutabilirsen. Bu durumda olanlar için tek engel düşünce yapısı ile içinde yaşadığı toplum ve dindir.

Erkeğe benzeyen kadınlar eğilimleriyle ilgili yaptıklarından/yaşadıklarından mutlu olurlar çünkü içlerinde meyil vardır ve vücutları bunu ister. Hatta çoğu kimsenin fantezileri de bu yöndedir.

Bir de işte böyle olayım bu şekilde para kazanayım diyenler var. Yani cinsel özelliğini kullanmak isteyenler. Hatta bunlar para ve rahat yaşam düşüncesiyle zorlama yöntemlerle kadına benzemeye çalışırlar.

Bir kişi bir şeyden çokça bahsediyorsa (eleştirse bile) o konunun kendisiyle ilgisi vardır. Kişi ben böyleyim diyemez. Oysa erkeklerdeki kadınlık hormonu nefis gibi bir şeydir ve yüksekse kontrol edemezsiniz. İki yol vardır; ya teslim olur ya da acı çekersiniz. Çünkü istekler baskılanamaz.

Travesti- transseksüel olmayan, erkekse erkeklikte direnen, duygularını içinde yaşayan kimselere diyecek bir şey yoktur. Asıl soru böyle bir yöneliş niye var? Sayı oldukça yüksek çünkü. Ben meyillilerle bu sayının milyonu aşabileceğini düşünüyorum. Kadınlık hormonu mu bunu yapıyor? Neden erkek olmaya çalışan kadın yok? Gerçi kadın vücudu da erkek olmaya uygun değil; belki bu nedenle. Bunun nedeni bence yaratılışta gizli. Erkek olsun kadın olsun insan ve insan vücudu sevilmeye eğilimli (ve uygun) olarak yaratılmış. Bu gerçeği bilmemiz lazım. Erkeğin öyle olmadı sanılıyor ama yanlış tabi; erkek de kadın gibi. Kimliği ve yaşadığı ortam izin verse neler olurdu kim bilir.

Bu işin siyasetini yapmak çirkin bir durum. Kişi bazında bu haldeki insanların neler hissettiği daha önemli. Toplumun bakışı yüzünden savunmaya geçiyor yazıyı siyasetle dolduruyoruz. Bazılarımızın affedersin bir tarafını kaşıması bile bu eğilimin dışa vurumu olabilir.

Ya bu erkeklik, yiğitlik, karakter, onur, gurur gibi şeyler bütün erkekleri ilgilendirmiyor; ya da eğilimlerinin bu yönlerine zarar vereceğini düşünmüyorlar. Onlar işin zevkindeler, amaçları mutluluk. Ve de böyle mutlu oluyorlarsa diyecek bir şey olamaz.

Bütün bunlara bakıldığında kadına benzeyen vücudun da (hadi kadına benzemeye çalışmanın da diyelim) bununla ilgili eğilimin de kabul edenler için arıza olmadığı, onları mutlu ettiği görülüyor. İnsan en yüksek erkek karakterinden en yüksek kadın karakterine kadar iki cinsiyete ait bütün yapıları genetiğinde taşıyor olabilir.

 
Toplam blog
: 6332
: 653
Kayıt tarihi
: 21.09.08
 
 

Sadece sayfalarda kalan yazılar şaheser olsalar bile önemsiz ve anlamsızdır. İnsanlara ulaşan ve ..