Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

20 Ağustos '11

 
Kategori
Aşk - Evlilik
 

Erkek neden aldatır? Aldatan erkek yakayı kolay ele verir.

Erkek neden aldatır? Aldatan erkek yakayı kolay ele verir.
 

Bu hafta vizyona giren filmlerden biri Giovanni Veronesi'nin yönettiği ve Robert De Niro, Monica Bellucci, Laura Chiatti, Valeria Solarino, Riccardo Scamarcio, Michele Placaido, Emanuelle Propizio ile Donatella Finocchiaro'nun oynadığı “Her Yerde Aşk - The Ages of Love)” filmi idi.

Konusuna baktım.

Konusu bize pek yabancı değil.

Hayatta sık karşılaştığımız olaylar.

Konusu söyle:

“Fabio, 20 yıldır karısına sadık bir adamken, bir gece partide tanıştığı genç ve güzel Eliana, ünlü televizyoncuyu baştan çıkarır. İş için uzak bir sahil kasabasına gelen avukat Roberto, yakışıklı, genç ve hırslı bir avukattır. Sevgilisi Sara ile evlilik hazırlıkları yaptığı sırada, iş için geldiği sahil kentinde Tuscanyli Micol ile tanışınca hayatının planlanmış akışı alt üst olur. Adrian ise karısından boşandıktan sonra Roma'ya yerleşen Amerikalı bir sanat tarihi profesörüdür. Adrian, en iyi arkadaşı Augusto'nun kızı Viola'ya aşık olunca, kurmaya çalıştığı huzuru alt üst edecektir.”

İşte konu bu.

Hayatlarında bir karar verdikten sonra başka biri ile karşılaşan erkeğin hayatı alt üst olmaktadır.

Peki erkek neden böyledir?

Nedenini anlamak o kadar kolay değil ki.

İngiltere'de yapılan bir araştırmaya göre, evli olan çiftlerin yaklaşık yüzde 21'i eşlerini aldatıyormuş. Sıkı durun bu oran beraber yaşayan sevgililerde yüzde 51'e çıkıyormuş.

Aldatma nedenleri incelendiğinde erkeklerin fiziksel, kadınların ise duygusal gerekçelerle eşlerini aldattığı ortaya çıkıyor.

Erkeklerin yüzde 44'ü karşı cinsin fiziksel cazibesine kapılarak eşini aldatırken kadınların yüzde 50'ye yakını aşık oldukları gerekçesiyle eşini aldatıyor.

Evlilikte durum farklı değildir. Aldatılan bir kadın erkeğinin aldattığını hemen anlar. Çünkü nasıl ki “kusursuz cinayet yoktur” diye bir lafvdır ya bunu aldatmaya uyarlarsak, erkek de “hatasız aldatma yapamaz." Kadının anlamaması için bir engel yoktur. Çünkü erkek kısa sürede aldatmasıyla ilgili ip uçları verir. Kadın da eşini izlemeye alır. Ama o sırada etraftan bu olayla ilgili konuşanlarına Türk kadınının tipik cevabını verir “Benim kocam yapmaz.” Böyle söyler, gizler ama bir yandan da ipuçlarını analiz etmeye devam eder.

Dediğim gibi aldatılan kadın bir şeylerin yolunda gitmediğini hemen anlar. Önce eşinin söylediklerinin birbirini tutmamasına şahit olur. Sonra aldatan kocasının, karısının gözünün içine "suç işlemiş çocuk gibi" baktığını görür. Erkek bunu yapmamaya çalışsa da bu bakışı yapar. Bunu gerek çocuklarının olmasından, gerek acizliğinden, gerek pişman olmasından yapmaktadır. Ama pişman olsa da erkek fırsatını bulunca yine karısını aldatır. Kadın artık, erkeğinin kendine yani karısına ve de evine gösterdiği ilginin de, eve ayırdığı zamanın da azaldığını görür. En kötüsü cinsellik azalmıştır. İşte o zaman mutsuzluk çanları çalmaya başlamıştır, Mutsuz sona doğru gidiliyordur.

Devam edecek.

 
Toplam blog
: 718
: 2690
Kayıt tarihi
: 13.07.06
 
 

Tıp alanında doktor olarak çalışmaktayım, beyin cerrahi uzmanıyım..