Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

18 Eylül '09

 
Kategori
Mizah
 

Erkekleri tanıma klavuzu

Erkekleri tanıma klavuzu
 

‘At Avrat Silah’

    Geleneklerine bağlı, ataerkil yetişmiş, uzun boylu, geniş omuzlu, farklı ten tonlarına sahip, sahiplenici erkek modeli. Medeniyetin gelişmediği çağlarda bir obada yaşıyorsanız ve mevsim değişiklikleri nedeniyle mecburi seyahatlerinizde eşkıyalar tarafından saldırıya uğrama yüzdesine sahipseniz, çadırınızın yiğidi olduğu için şanslısınız. Edinmeniz gereken özellikler, yalnız çocuk doğurabilme becerisi ve çocuklarınızın erkek olma ihtimallerini yüksek tutma yeteneği. Ama günümüzde bu model sizi yorar kızlar. Koyu renkte takım elbiseler, kimi zaman keskin bakışlar ve maço değil erkeğinim ben tavırları. Elbette ki kibar saygılıdırlar ama bu durum bir süre sonra ‘neden sofram hazır değil’ ‘hayır giyemezsin’ cümlelerinin alt yapısını hazırlar. Açıklamalar hep nettir ‘ben buyum, erkeğim ve sahiplenmeyi severim’ Onların her zaman onu taşımanız gereken aileleri, dostları, iş arkadaşları olacaktır. Mutlaka size, gözlerinizin en derinine, çatan kaşlarıyla bakacaklardır. Sizin hata yapmanız önemli değildir, onun sizi kontrol edebildiğini hissettirmesi önemli olandır. Bu yüzden bakışları Kadir bey gibi zaman zaman serttir. Güzel olan asla el kaldırmaz çünkü kadına el kaldırmak zayıflıktır, kötü olan bitirebilme ihtimali her zaman vardır. Siz ne kadar isteklerini yerine getirseniz de o nedenler mutlaka yaratır.

Annesinin bir tanesi’

    Ah biz kadınlar. İçimizde istesekte istemesekte bir kaynana modeli mutlaka vardır. Aslında kaosu biz oluştururuz ve bizim nedenimiz, cevabımız nettir ‘bir gün anne olunca anlarsın’ Poposunu her daim pudraladığımız, duş alırken çocuğum dur saçını sen yıkayamasın diye yalnız bırakmadığımız hiç büyümeyen bebeklerimizin bir gün ‘erkek’ olma ihtimalleri gelmez aklımıza. Ki bu modeldeki erkekler aslında harikadırlar. Titiz olmaları eğer katlanmaya alışırsanız ev işlerinin size kalmamasını sağlayacaktır. İz bırakmadan ütü yapabilirler, en zorlu lekeleri çıkartabilirler ve mutfakta yöresel yemekleri şaşırtıcı derecede kısa bir zamanda hazırlayabilirler. Dönem dönem saçlarının okşanmasını, terliyken sırtlarına havlu konmasını, traş olurken her seferinde kestikleri yanaklarını öpmenizi ve kumandayı ona bırakmanızı bekleyebilirler. Seks hayatınızda ciddi bir performans beklemeyin, hele fantezi beklentiniz hiç olmasın. Unutmayın onun için göğüsleriniz anne sütü sağlayan kutsal biberonlardır. Sadıktırlar size ihanet etmezler, en büyük hayalleri baba olmaktır, annelerine torun kazandırmaktır. Temiz ve şık giyinmeleri, düzenli ve titiz olmaları, uyum sağlayan erkek modeli bu kadar azken bir de sinirli olduğunuzda size masaj yapabilme özelliğine sahip olmaları, onları kusursuz yapar. Kusurları hafta sonları ve hafta içi, tatil günleri ve özel günlerinizde sizi ziyaret edecek anneleridir. İnanın bana mutfağınızın ve oturma odanızın şekli, yatak odanızın gizlice düzeni, sürekli değişecektir.

‘Salon Erkeği’

    Büyüleyici derecede yakışıklıdırlar ve oturma odasında bile şık olmaları kaçınılmazdır. Yatak odasında geniş bir dolapları vardır ve geniş fort mantoları ve geniş… Eğlenmeyi her daim bilen, eşinin şık olmasını tercih eden ve çoğu zaman dışarıda kulüp veya iyi restoranlarda yemek yemeği seven, dostlarıyla sanat evi, şarap evi paylaşımlarında bulunan kısaca poposunun üstünde oturmayı sevmeyen modeldir. Size hediyeleri, şık takılar ve şık kıyafetler olacaktır. Asla tartışmaz, yüksek sesle bağırmaz, bir Budist rahibinin sükûnetine sahiptir. Zaman zaman işlerindeki çıkışları ve inişleri olan dönemlerde harcamalarını kontrol etmemelerini dengeleyebilirseniz ve kıskanç olmamaları, sizi kıyafet seçiminde hiçbir yaşam biçiminde sahip olamayacağınız özgürlüğü sunmalarını takıntı yapmazsanız, mutluluğu yakalamanız an meselesidir. Tabi bu büyünün bozulmaması için hamile kalmamalı, kilo almamalı ve göğüslerinizin sarkmaması gerekir. Ufak bir bebeğin, altını değiştirirken ortaya çıkan kokusu onu başka bir gezegene kaçırabilir.

‘Şiir Ruhlu Adamlar’

    Uyandığınızda günaydın diyen bir ses ve sizi öpen bir erkek ve hazırlanmış yatağınıza getirilmiş kahvaltı. Bir gül ya da bir papatya bir vazoda. Siz kahvaltınızı yaparken dün gece sizin için yazdığı satırları okuması. Aşkın büyüsü, bunu çoğu sabah yaşadığınızı düşünün. Tanrım!. Adam bir dur belki bu sabah sinirli uyanmak istiyorum ya da direk duşa gitmek ya da sigara yakıp sadece kahve içmek. Sayende ‘narsist’ oldum, okşama beni bu kadar ya da okşayacağın yer sadece ruhum değil. Ama onlar kırılgandır, hassastırlar sanatçı bir ruha sahip sizi anlayabilecek tek kişi olduğunu düşünürler. Her zaman dost meclisleri ve mey masaları hazırdır. Musiki ve benzeri sanat müziklerinin eşlik ettiği repertuarı geniş dostlarıyla mey etmeyi severler. Ara sıra, masada ayağa kalkıp size birkaç dize okumaları bir alışkanlıktır.
    Aslında ne kadar yorgundurlar, yaşadıkları yoğunluktan, ne kadar derindirler hissettikleri aşktan, ne kadar mutludurlar sizin hayatınızda olmaktan. Fantezileri unutun ama iyi yani size bir müzik ensturümanı gibi dokunuşları keyiflidir. Zor olan sizin dışınızda her daim bir sıkıntıya sahip olmalarıdır; yorar düşündükleri konular ve anlatımları ve konuşmaları ve bazen susmamaları. Her sabah kahvaltı kimine göre güzeldir ama bazen sabahları sevişmek ayrı bir çekiciliktir. Aşkın her zaman olduğu, heyecanı eksik bir hayattır onlarla yaşamak.

‘Ben Bilirim’

    ‘Ukala’ ve ‘Ego’ kelimelerinin sözlük karşıtı adamlar. Her şeyi bilirler, bilmedikleri konularda fikir sahibidirler, benci kimlikleri, bilgi diretmeleri, hata yapıyorsun yorumları, bu doğrudur diye kabullendirdikleri gerçekleri. Bir fırtınada şemsiyesiz ıslanmadan yürüyebileceklerini iddia eden uç noktada olanları da yok değildir. Hayatınıza siz fark etmeden sızarlar, siz fark etmeden müdahaleler başlar ve siz fark etmeden artık kişiliğinizi kaybetmişsinizdir. Eh bu kadarda fark etmiyorsanız zaten zayıf bir kişiliksinizdir. Suratlarındaki o mutlu sizinle huzur bulan gülümseme, bir süre sonra her şeyden memnun kalmayan ekşi bir ifadeyle değişkenlik gösterir. Onlar, kendileri müdahale etmedikçe, hiç mutlu olamazlar. Zaman zaman ses tonlarının yükselmesi, anlaşılması zor öfke krizleri vardır. Asla bu krizlerde şiddete başvurmazlar ama ‘ah be adam beni döv razıyım döv de sus’ dedirtirler. Böyle bir modelle yaşamak istiyorsanız öğrenmeniz gereken ilk şey ‘o ne derse doğrudur’ Onu dinlediğiniz kabullendiğiniz sürece o sizin için çalışır, mücadele eder ve kazanır. ‘Yaaa yüzme havuzum olacaksa varsın her şeyi o bilsin’ diye düşünenleriniz varsa bir hatırlatma, ketum ve şaşırtıcı derecede cimridir. Harcamaların hep kontrol edilmesi gerektiğini söyler ve kontrol sizin ihtiyaçlarınızdır. Lükse kaçmak gereksizdir ama kendi zevki için örneğin ‘gazoz kapağı’ koleksiyonu için sınırsız harcamalar yapabilir. İşin kötüsü yarıştıkları birileri mutlaka vardır.

Sürç-ü lisan ettiysek af ola.
Sevgi ve Saygılarımla İlknur.

Devam Edecek…

 
Toplam blog
: 2
: 660
Kayıt tarihi
: 27.08.09
 
 

Ankara'da doğdum İstanbul'da okudum.Uzun bir tatil yapmalıyım diyerek güney sahillerini dolaştım. Av..