Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

18 Ekim '10

 
Kategori
Güncel
 

Erkekliğin sonu geldi mi?

Erkekliğin sonu geldi mi?
 

Erkekliği, çaba, cesaret gibi bir çok konuda öne çıkarırız ama bu sefer durum gerçekten ciddi. Tıp bir çare bulmazsa erkekliğin sonu geliyor. Erkek cinsiyetini belirleyen Y kromozomu gerçek büyüklüğünün üçte ikisini kaybetti. Bu, gelecekte erkek neslinin tükeneceği, kadınların çocuk doğurmak için erkeğe ihtiyacı olmayacağı anlamına geliyor.

Bryan Skyes'in "Kadınla karşılaştırıldığında birçok eksiği bulunan erkek, genetik bir çöp!" yorumu akıllarda soru işareti bırakıyor.

Bu açıklama, erkek neslinin yok olacağı anlamına geliyor. Dahası çocuk doğurmak için kadınlar artık erkeklere ihtiyaç duymayacaklar. Bilim dünyasının son gelişmelerine göre kemik iliğinden olgunlaşmamış sperm hücrelerinin elde edilmesi bunun kanıtı. Yani erkekteki sperme ihtiyaç yok artık.

Konuyu biraz daha açıp derinleştirdiğimizde bilim dünyasının ürkütücü ama kaçınılmaz gerçekleri kanıtlarıyla karşımıza çıkıyor. Dünyaca ünlü bilim dergisi Focus'a göre İskoç bilim adamları 2005'de ilk kez sperm kullanmadan ve kopyalama yöntemine başvurmadan insan embriyosu yarattı. Yani laboratuar ortamında üretme mümkün.

CİNSİYET NE OLACAK?
İster istemez akla bu tip bir doğumda çocuğun cinsiyetinin erkek olması halinde neslin devamının süreceği gelebilir. Ancak durum hiç de bu düz mantık gibi değil. Yani erkeksiz doğum yoluyla doğacak bebeğin erkek olma olasılığı hiç yok.

Bilim adamlarına göre “Y” kromozomu ölüm yolculuğuna çıktı bile. Belki bizim yaşam süremiz için uzun ama zaman anlamında baktığımızda hiç te uzak olmayan bir gelecekte dünyanın tamamen kadınlara kalması söz konusu.

Farkında iseniz kadınlar giderek daha fazla erkeksi olan işleri yapar oldular. Daha önce “elinin hamuru ile karışma” denen birçok işte bu gün kadınları son derece başarılı olarak görüyoruz.

Bu duruma üzülmek mi yoksa sevinmek mi lazım bilinmez. Ama durum böyle devam ederse erkeğin giderek kıymetlenen bir süs eşyasına dönüşeceği kesin.

18/10/2010

 
Toplam blog
: 1508
: 1688
Kayıt tarihi
: 16.07.08
 
 

Yetmişiki yaşında iki çocuk ve iki torun sahibi bir erkeğim.. Lise mezunuyum. Uzun yıllar esnaflı..