Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

10 Nisan '16

 
Kategori
Sağlıklı Yaşam
 

Erken boşalıyorum ne yapmalıyım? Tedavi yöntemleri

Erken boşalıyorum ne yapmalıyım? Tedavi yöntemleri
 

Erken boşalma çok çeşitli nedenlerden dolayı meydana gelebilir ve tedavisi kesinlikle mümkündür. Günümüz teknolojisi yardımıyla son derece etkili ve kalıcı yöntemler sayesinde erken boşalmaya çözümler getirilmektedir. Bu yüzden erken boşalıyorum ne yapabilirim diye endişe etmeye hiç gerek yoktur. Öncelikle bu sorunun fizyolojik ya da psikolojik nedenleri araştırılmalı ve tedavi sürecine bu doğrultuda devam edilmelidir. Yapılan araştırmalara göre erken boşalma %99 psikolojik nedenlidir.  Ekonomik, sosyal ve kültürel nedenler ve bu unsurlardaki baskılar nedeniyle erken boşalma erkeklerde sık görülen bir rahatsızlık haline gelmiştir. Tedavi ister fizyolojik, ister psikolojik olsun, erken boşalma ihmale getirilmemesi gereken rahatsızlıklardan biridir. Bu konuda işinde uzman çok sayıda doktor ve psikolog bulunmaktadır. Yapılan gözlemler sonucunda erken boşalma tedavisinde en etkin yöntem psikoterapi tedavisidir. Bu yöntemle hastanın da koordineli çalışması sonucu alınan neticeler %100 başarılı olmaktadır. Bu konuda danışabileceğiniz bir uzman sayesinde erken boşalma probleminizi ortadan kaldırabilirsiniz. Bununla birlikte içki ve sigara kullanımı da erken boşalmayı tetikleyen etkenlerdendir.
 
Erken Boşalma Tedavisinde Bilinçli Hareket Etmek Gerekir
 
Erken boşalma problemi olan kişilerden bir kısım hasta,  toplum baskısı sonucu kendilerini zayıf ve çaresiz hissederler ve uzmanlardan uzak durmayı tercih ederler. Bu durum rahatsızlığın daha uzun sürmesine neden olmaktadır. Erken boşalıyorum ne yapmalıyım diye soran bir kişiye verilecek en sağlıklı yanıt, bir an önce bir uzmana görünmesi olacaktır. Kendi kendine bilinçsizce uygulanan tedavi yöntemleri ise, hem maddi hem de manevi zarardan başka bir katkı sağlamayacaktır. Bitkisel ilaç adı altında piyasa sürülen birçok ürün sadece ceplerine kolay yoldan para doldurmayı isteyen kişilerin işine yaramaktadır. Bu gibi sakıncalı hap ve benzeri ilaçların peşinden koşmak yerine, yeme içme düzenine dikkat etmek çok daha fayda sağlamaktadır.
 
Erken Boşalma Nasıl Tedavi Edilir?
 
Erken boşalma endişesi içindeki kişilerin daha çok ekonomik sorunlar yaşayan ve ilişki öncesi en baştan negatif bir duygu içine giren kişilerde görüldüğü gözlemlenmektedir. Profesyonel bir doktordan terapi yardımı almak, erken boşalıyorum diyen bir kişi için en verimli yöntemlerdendir. Terapi tedavisi sayesinde erken boşalma problemi yaşayan bir kişi, bilinçaltına ittiği ve zamanla bastırdığı korku ve endişeleriyle daha sağlıklı bir şekilde yüzleşme olanağı bulur. Gerek sosyal, gerek ekonomik sebeplerden dolayı yıpranan bir kişi fizyolojik başka bir problemi yoksa erken boşalma sorununu, terapistinin yardımıyla da kısa bir süre sonra aşacaktır. Buna ek olarak düzenli spor yapmak, fitness çalışmak, tempolu yürüyüş, yüzme, koşu gibi aktiviteler de vücutta mutluluk hormonunu arttıracaktır. Doğal ve organik beslenme tarzı da yine erken boşalma yaşayan kişileri fizyolojik anlamda daha sağlıklı bir hale getirmeye destek olmaktadır. Türkiye’de her 10 erkekten 7’si erken boşalma problemi yaşamaktadır. Günümüzde hızlı tüketim çağını yaşadığımız bir dönemde, böyle bir rahatsızlığın sık görülmesi gayet normaldir ve yerinde tedaviyle sona erdirilebilir. 
 
Egzersiz Tedavisi De Önemli!
 
Özellkile son yıllarda erken boşalma hastalığını geçirmek amacıyla özel egzersiz programları uygulanmaya başlanmıştır. Bu egzersizler ilgili kasları güçlendirerek boşalma mekanizmasına hükmetmeyi ve bu yolla boşalmayı tamamen kontrol altına alabilmeyi mümkün hale getirmiştir. Bu metod psikolojik tedaviyle birlikte uygulandığında erken boşalmanın %98 oranında yok olmasına olanak tanımaktadır.
 
Toplam blog
: 60
: 7239
Kayıt tarihi
: 31.07.14
 
 

Mühendisim.  Kendimi geliştirmeyi ve hobilerimle uğraşmayı çok severim. Sürekli seyahat eden, bol..