Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

13 Kasım '08

 
Kategori
Güncel
 

Erotizm ve ağaç?

Erotizm ve ağaç?
 

Okumuşsunuzdur; İran'ın Rezvanşahr bölgesindeki 200 yıllık ağaçlar erotik çağrışımlarda bulundukları için kesiliyormuş. İnsanlarda bir fesatlıktır, gidiyor. Ağaçların 200 yılda tarihi eser güzelliğine geldiğini görme, kalk, saçma sapan anlamlar yükle. Dedim ya, fesatlık var yüreklerinde...

Benim korkum, sıranın, zaten yaka yaka bitirdiğimiz ormanlarımızdaki ağaçlara gelmesi. Küresel krizin dalga dalga yayılması ne kadar kısa sürdü, görüyorsunuz. Bu fesat düşünce biçimi de dalga dalga yayılıp ülkemize gelirse, vay halimize!

İster misiniz toplumda bir paranoya başlasın; ağaçların, çiçeklerin, meyvenin, sebzenin görünüşü erotik mi, değil mi diye incelesin ve kesilsin, yok edilsin diye yollara düşülsün...Hatta daha da ötesi, bir zamanlar başladıkları gibi yemek ve tatlı adlarını da değiştirsinler. Kadınbudu köfte, Dilberdudağı, Vezirparmağı, İmambayıldı; sahi, ne ayıp şeyler bunlar!!!

Aslında şaka bir yana, en çok merak ettiğim, erotik diye kesilecek olan ağaçların yanına gidip mum dikiyormuş halk. Mum niye dikilir? Kutsiyet varsa mum dikme olayı da vardır. Ya ilâhi bir kutsiyet, ya da birinin ölümünden dolayı, o kişiye duyulan saygının getirdiği bir kutsiyet duygusuyla dikilir mum. Kınamak, ayıplamak için mum dikildiğini hiç duymadım doğrusu. Acaba ağacın kesilmesini isteyenler hangi amaca hizmet ediyorlar. Mum dikme olayından sonra almışlar bu kararı. Kokrtular zahir, gidip ağaçları totem yerine koyarlar diye...

İster misiniz, bir genelge yayınlayıp, ahlâka aykırı formda olan her türlü nesneyi yok etsinler? Olur mu, olur!

Bizim apartmanın önündeki muhteşem Mayıs ağacını kestirmişti 2. kattaki komşumuz. Nedeni de deniz manzarasını kapatmasıymış. Zaten evimizden denizi görmeyi bırakın, denize girmek için bile 15 dakika yürümemiz yetiyor. Ve işin en acı yanı, ağacın kesilmesi için çabalayan ve sonunda başaran komşumuz, ağaç kesildikten sonra 1 yıl yaşayamadı. Ne zaman o Mayıs ağacının toprağın arasında kalmış, kenarından yeni fidanlar çıkmış hâlini görsem içim iki kere sızlıyor; ilki ağaç için, ikincisi komşum için. Keşke ağaç kesilmeseydi ve komşumuz ölmeseydi.

Yaş kesen, baş keser özlü sözünü, biri, İran'daki erotik ağaç avcılarına tercüme etse, bir zahmet!

 
Toplam blog
: 261
: 2212
Kayıt tarihi
: 23.07.07
 
 

1954 Antalya doğumlu ve Antalyalı'yım. Ülkemin ve özellikle bu şehrin sevdalısıyım. Sanatın pek çok ..