Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

24 Ağustos '13

 
Kategori
Futbol
 

Ersun Yanal muhattap olarak alınmıyor

Ersun Yanal muhattap olarak alınmıyor
 

Arsenal maçında tribünlerin tepkisi Ersun Yanal'a veya futbolculara değildi... Tepkiler direk yönetimeydi... Aziz Yıldırım'a destek veren gruplar bile yönetime karşı istifa söylemlerinde bulundular...

Aykut Kocaman'a Fenerbahçe'de sahaya indiği 2010 sezonu başında Fenerbahçe Avrupa Kupaları'ndan elenmesine rağmen,ilk yarıda Fenerbahçe ligde kötü sonuçlar almasına rağmen tribünlerden "Aykut istifa" sesleri yükselmemişti... Sabretmek gerekir deniyordu...Çünkü AYkut Kocaman'ın Fenerbahçe taraftarı için kredisi vardı... Camia içinden geliyordu...Bu Aykut Kocaman'a değer veriliyordu... Geçen sene ise tribünden zaman zaman gelen istifa sesleri bu sefer Aykut Kocaman içindi... Çünkü Muhattap Aykut Kocaman'dı... Aykut Kocaman'dan beklentiler vardı...

Arsenal maçındaki istifa sesleri ise Ersun Yanal için değildi... Neden? Çünkü Ersun Yanal Fenerbahçe taraftarı gözünde Fenerbahçe futbol takımının teknik direktörü olarak görülmüyor zaten. Taraftarın Ersun Yanal'dan bir beklentisi yok ki... Ersun Yanal taraftar için Fenerahçe de yıllarca futbol oynamış, camia içinden gelen, el üste tutulan bir değer de değil. Bu nedenle Arsenal maçındaki isteifa sesleri direk yönetime idi.

Futbolcuları düşünün... Örneğin geçen sene kaybedilen bir maçtan sonra taraftarın istifasını istediği teknik direktörün Aykut Kocman olunca; küçüklüğünde odasının duvarında "Aykut Kocaman Posteri vardı" diyen futbolcu hocasına karşı mahcubiyet hissetmez mi? Onun taktik, teknik bilgilerini değerli bulsun veya bulmasın sonuçta "Kral Aykut" a gelen tepkilerde bir sorumluluk hissetmez mi? Ya da herşey olumlu giderken "Ben de hocam gibi olacağım,Fenerbahçe'nin efsanesi olup, sonra da teknik direktör olacağım" diye kendini motive etmez mi?

Peki ya bu sezon? Taraftarın değer vermediği, takımın başındaki hoca olarak görmediği Ersun Yanal'a acaba futbolcular ne kadar değer vermekteler? Tribünden yönetim için isitfa sesleri gelirken, "ben hocamı mahçup ettim, ne kadar kötü" diye mi üzülürler? Veya Ersun Yanal'ın Gençlerbirliği teknik direktörüken 4-5 sene önce oynattığı futbolu hatırlayıp "Ne kadar da şanlısız,Gençlerbirliği'ne o futbolu oynatan hoca şimdi bizim başımızda" mı derler ?

Fenerbhçe'nin en büyük problemi şu an için futbolcular için bilemem ama taraftarlar için Ersun Yanal'ın takımın teknik direktörü olarak görülmemesi. Ersun Yanal'ın muhattap alınmaması, taraftarın ondan bir beklentisinin olmaması... Büyük takımlardaki teknik direktöürün soyunma odasındaki futbolcu ve taraftar için belli bir ağırlığı, en baştan belli bir kredisi olması gerekmektedir. Bu malesef Ersun Yanal'da yok.

16 sene boyunca gördüğümüz kadarıylada eğer isitifa sesleri yönetim için gelirse Aziz Yıldırım'ın tercihi de hep ilk önce teknik direktörü değiştirmek olur. Eğer Ersun Yanal Fenerbahçe'de ilk 6 haftada 5-6 puan almış olursa, büyük ihtimalle 7. haftada takımın başında olmaz.

 
Toplam blog
: 16
: 119
Kayıt tarihi
: 22.01.13
 
 

*Fenerbahçeli *Metalurji-Malzeme Mühendisi & Kaynak Mühendisi   ..