Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

17 Eylül '19

 
Kategori
Sosyoloji
 

Esat ile Yola Devam

Tıpkı aileye ait mağazanızı biri tarafından yıkılmak perişan edilmek istenircesine sekiz yıl önce Suriye Esat rejimini yıkmak bertaraf edip Esat'ı koltuğundan etmek istedik, üstelik en yakın sınırdaş komşumuz olmasına rağmen, tıpkı aileye ait mağazayı ele geçirdikten sonra kaybedilen değerleri umursamamışcasına.

Esat rejimine tıpkı bizde olduğu gibi Suriye içinde ABD tarafından örgütlenen rejim karşıtı terör örgütleri tarafından Esat'a başkaldırılıyorken sanki üstümüze vazife'ymiş gibi Esat'ı alaşağı etmek istedik, doğru mu?

Doğru..

Esat rejimini devirmek istedikçe tıpkı aile mağazası yıkıldıktan sonra aile bireylerin perişan durumuna benzer Suriye'li vatandaşlar mülteci durumuna düşürülerek ülkemizde çadırlarda barındırılmaya başlandı üstelik büyük harcamalar yapılarak.

Şimdi diyeceksiniz ki 'Allah'ın sopası mı var?'..

Dün Rusya-İran-Türkiye cumhurbaşkanları Ankara'da Çankaya'da bir araya gelerek zirve toplantısı düzenlediler ve Suriye Esat rejimine destek veren kararlara imza attılar. Yani Esat rejimine devam!

Hani deviriyorduk Esatı, ne oldu?

Herkes burnu kadar konuşmalı'dır.

Burnundan büyük işlere kalkıştığında altında kalır insan!

Şimdi pirinç ayıklama zamanı..

Tek tek ayıklamaya başlarken siyasi dersler de ortaya çıkacaktır diye düşünüyorum. Üçlü zirve Külliye'de değil Çankaya köşkü'nde yapılmasının da adete bir özellik taşırcasına Cumhuriyet'in ilan edildiği noktada zirve gerçekleşti ve cumhuriyetimizin 100'ncü yılına doğru giderken 'yurtta sulh cihanda sulh' ilkesine bağlı kalınarak hem Suriye ile hem diğer devletlerle sıfır sorun haline geleceğimizi düşünüyorum, tabi yeniden parlamenter sistemine geri dönülerek ve yeni kadrolarla yeni iktidarla. Önümüzdeki seçimlerde Suriye politikası yüzünden mevcut iktidar tarih olacaktır.

 
Toplam blog
: 2327
: 450
Kayıt tarihi
: 03.07.07
 
 

25.05.1960 doğumlu. Üniversite terk. Müzik, seyahat ve tiyatro sever. Antalya Devlet Tiyatrosu'nd..