Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

22 Haziran '11

 
Kategori
Güncel
 

Eşcinsellerin yeni Anayasa’dan talebi…

Eşcinsellerin yeni Anayasa’dan talebi…
 

İstanbul Beyoğlu’nda eşcinseller tarafından düzenlenen ‘Trans Onur Yürüyüşü’nde, eşcinseller de yeni Anayasa’dan talepte bulunmuşlar. Bir çok ilden gelerek yürüyüşe katılan eşcinseller, cinsel ayrımcılığı ve son yıllarda artan cinayetleri protesto ettikten sonra, taleplerini de şu sözlerle ortaya koymuşlar; “Anayasa’nın 10’uncu maddesine, ‘cinsel yönelim ve cinsiyetin kimliği’ ibarelerinin eklenmesini istiyoruz. Cinsel ayrımcılık nedeniyle yaşanan cinayet ve şiddetin durdurulmasını istiyoruz.” 

Bilindiği gibi Kürt kökenli vatandaşlarımız adına, özellikle BDP tarafından, yeni Anayasa’da Kürt kimliğinin tanınmasının yanı sıra bir dizi talep uzun zamandır seslendiriliyor. Eşcinsellerin ‘cinsel kimlik’ talebiyle, yeni Anayasa’dan kimlik talebi ikiye çıkmış bulunuyor. 

Aslında eşcinsellerin talebinin daha kabul edilebilir olduğunu belirtmeliyiz. Çünkü onların, yeni dil ve bayrak talebi yok. Eylem yaptıkları Beyoğlu’nu başkent yapacaklarını da söylemiyorlar; yani toprak talepleri de yok. Meclisin açılışında edilen yeminin ‘erkeksi’ bir mantıkla yazıldığını söyleyerek, değiştirilmesini de talep etmiş değiller. En önemlisi eşcinseller, şu ana kadar terör yöntemleri kullanmadıkları gibi, bizzat şiddet ve cinayetlerin engellenmesini talep eden taraf durumundalar. 

Yıllardır “terörle bir yere varmak mümkün değildir” diyenler, bu sözün gereğini yerine mi getirecek, yoksa bu sefer de; “bu ‘yumuşak’ yöntemlerle bir yere varmak mümkün değildir” mi diyecek, hep beraber göreceğiz… 

 
Toplam blog
: 20
: 592
Kayıt tarihi
: 29.04.11
 
 

1966 İstanbul doğumluyum. Çukurova Üniversitesi İşletme bölümü okudum. Halen İstanbul'da yaşıyorum. ..