Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

04 Nisan '09

 
Kategori
Güncel
 

Eşek eti satan kasap ve eşeğin eski sahibi

Eşek eti satan kasap ve eşeğin eski sahibi
 

Fotoğraf Aydın Tiryaki (İnebolu, 20 Temmuz 2008)


Bu yazıda gıda sektöründe karşılaştığımız iki sorundan ve bu sorunları yaratanların nasıl cezalandırılması gerektiğinden sözedeceğim:

Bozuk gıda satan bakkal ve suç ortakları cezalandırsın ancak bu ceza doğru kişilere verilsin. Bozuk gıdayı bakkala toptancı vermişse toptancı cezalandırılsın. Bakkal, bozuk gıdayı bile bile satmışsa çok cezalandırılsın, farkında değilse az cezalandırılsın. Toptancı taze ve temiz gıda vermiş de bakkal iyi saklamamış, zamanını geçirmişse yalnızca bakkal cezalandırılsın, toptancının masum olduğu bilinsin.

Bakkalın yanındaki tesisatçı boş zamanlarında dükkanlarının önünde bakkalla tavla oynadıkları için bakkalın bozuk gıda satmasından sorumlu tutulup ceza almasın.

Bakkal, üst kattaki komşusunun oğluna birkaç kez cips, çiklet verdi diye, komşuları suç ortağı sayılmasın.

Bakkalın önündeki kaldırımdan her sabah ve her akşam hızlı adımlarla geçerken bakkala selam veren devlet memuru görevini kötüye kullandığı için sürgün edilmesin.

Bakkaldan bozuk gıdaları alıp mideleri bozulan müşteriler bu tedbirsizlikleri için suçlanmasınlar. Bakkaldan bozuk gıda aldı diye bakkalla işbirliği yaptıkları iddia edilmesin.

Eşek eti satan kasap ve suç ortakları cezalandırılsın ancak bu ceza doğru kişilere verilsin. Eşeğin sahibi, eşeğini kasaba kesip satsın diye vermişse cezalandırılsın ancak satarken bu konuda bir bilgisi yoksa eşek eti satmakla suçlanmasın. Hele, sattığı kişinin kasap olduğunu bilmiyorsa tamamen masum olduğu bilinsin. Kasap olduğunu bilse bile, eşeği eşek olarak kullanacağını düşünmüş olma olasılığı gözardı edilmesin.

Kasaptan eşek eti katılmış kıymayı bilmeden alıp bununla yaptığı pideleri satan pideci, eşek eti kullanmakta suçlanmasın.

Kasaptan aldığı eşek eti katılmış kıymadan yaptığı köfteleri stadyum önünde satan köfteci eşek eti olduğunu bilerek almışsa suçlu bulunsun ancak bilmeden almışsa suçlanmasın. Eşek etinden yapılmış köfteleri afiyetle yiyen ve çok lezzetli olduğu için köfteciye teşekkür eden seyircilerin suça ortak oldukları söylenmesin.

Stadyumun önündeki köfteciden eşek eti katılmış köfteleri yedikten sonra maçta takımlarına destek olan seyirciler eşek eti suçlamalarının içinde olmasınlar. Bu destekle moral bulup gol atan futbolcu eşek eti çetesinin bir elemanı olarak değerlendirilmesin.

Bu golü çok beğenip haftanın golü olarak yazan spor yazarı eşek eti çetesiyle işbirliğiyle suçlanmasın. Bu golü ofsayt olarak değerlendiren spor yazarının golü veren hakem hakkındaki eşek eti çetesinin elemanı olduğu suçlaması ciddiye alınmasın.

Satılırken yakalanan her eşek etinden dolayı o eşeğin eski sahibini suçlamak bir eşek paranoyasıdır.

Ankara, 4 Nisan 2009

 
Toplam blog
: 1735
: 2429
Kayıt tarihi
: 22.09.06
 
 

27 Mart 1959'da İnebolu Yeşilöz Köyünde doğdum. Yeşilöz Köyü İlkokulu, Yeniyol İlkokulu, İnebolu ..