Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

03 Nisan '09

 
Kategori
Blog
 

Milliyet Blog’da güzel değişiklikler var

Milliyet Blog’da güzel değişiklikler var
 

Milliyet Blog’da son günlerde değişiklikler görüyoruz. Bu değişiklikleri ve bunlarla ilgili sorunları paylaşmak istedim.

YAZARIN DİĞER BLOGLARINDAN

Herhangi bir blogumuza erişen herkesin görebileceği şekilde blog resminin hemen altına bir kutu eklenmiş. “Yazarın diğer bloglarından” başlığı altında son bloglardan üçünün başlıkları ve kategorileri listelenmiş. Üzerine tıklayınca o bloglara erişiliyor. Çok güzel bu uygulama için Milliyet Blog’u kutluyorum.

İlk anda farkedilmemiş birkaç sorun gördüm (1):

- O sırada açık olan blog da listede yer alabiliyor. Bu olasılık düşünülerek listelenen bloglar seçilebilir. Amaç başka bloglara yönlendirmek olduğu için aynı blog listede olmamalıdır.

- Liste bir kutunun içinde ancak geri planın sayfayla aynı renk olması metnin bütünlüğünü bozuyor. Kutunun açık bir geri plan rengi olsa daha iyi olabilir.

BU BLOGU PAYLAŞ

Her blogun altında “Bu blogu paylaş” yanında Facebook, Google, Yahoo, Mixx, Digg, StumbleUpon, Del.icio.us, reddit, Twitter sıralanıyor.

Bu uygulamayı yalnızca Facebook ve Google ile denedim ve başardım. Facebook açıkken buradan “Facebook ile paylaş” dediğimde Milliyet Blog’daki profil bilgilerim olan bir sayfa ve bir resim geldi. Sayfada resimlerin değiştirilmesi için bir düğme de vardı. Burada erişilen resimler arasında Milliyet Blog logosu, Blogun resmi ve sayfada linkleri olan blogların resimleri yeralıyor. Sorun burada görünüyor, ancak anladığım kadarıyla bu Milliyet Blog’dan değil Facebook’tan kaynaklanıyor.

Bloglarımızı bu şekilde paylaşmak hem diğer ortamlardaki okurlarımız hem de arkadaşlarımız için çok iyi oldu.

SAAT 23:45

Son günlerde Milliyet Blog ertesi güne saat 23:45’de başlıyor. Günün son 15 dakikasında bugünün tarihiyle girdiğimiz bloglar ertesi günün tarihiyle çıkıyor. Belli ki server da ya da Milliyet Blog zaman tanımlamasında bir sorun var. Kolayca düzeltilir.

SAAT 00:00 - 08:00

Milliye Blog ana sayfasında bloglarla ilgili çeşitli istatistikler yayımlanıyor. Bunlardan ikisi günün ilk dakikalarında sıfırlandığı için çok değişken oluyor:

- Bugün en çok okunan bloglar
- Bugün en çok okunan blog yazarları

“Bugün en çok okunan bloglar” anında güncelleniyor, “Bugün en çok okunan blog yazarları” ise 10 dakikada bir yenileniyor. Her ikisinin böyle değişmesinin çok iyi düşünülmüş bir ayrıntı olduğunu vurgulamak isterim.

Günün ilk saatlerinde çok değişken olan bu iki istatistik bilgisi gece 00:00 ile sabah 08:00 saatleri arasında değişmez ve 8 saat boyunca bir gün öncesinin değerleri sabit kalırsa çok iyi olur. Bu uygulamanın başka yararları da olacaktır.

SONUÇ

Milliyet Blog değiştiği ve değişiklikler hep iyiye doğru olduğu için tüm bloglardan daha farklı bir yerde duruyor.

(1) “Açılan blogun kategorisi neyse listelenen kategoriler de aynısı görünüyor. Belli ki kategoriyi tanımlayan değişken hatalı tanımlanmış.” Böyle bir sorun vardı. Blogu yayına girmeden sorunun çözüldüğünü gördüm. Anlaşılıyor ki şu anda üzerinde çalışılıyor ve diğer sorunlarda çözülüyor.

Ankara, 4 Nisan 2009

 
Toplam blog
: 1735
: 2429
Kayıt tarihi
: 22.09.06
 
 

27 Mart 1959'da İnebolu Yeşilöz Köyünde doğdum. Yeşilöz Köyü İlkokulu, Yeniyol İlkokulu, İnebolu ..