Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

03 Eylül '07

 
Kategori
Tasarım
 

Eski Galata Köprüsü'nde yeni tasarımlar!

Eski Galata Köprüsü'nde yeni tasarımlar!
 

Sizi bu hafta Eski Galata Köprüsü'ne bekliyoruz. Hemen aklınıza balık tutmak gelmesin. Bu emektar köprüde ne balıklar tutmuştuk zamanında diye geçmişi gülümseyerek hatırlayanlar için artık o eski emektar köprü çok yeni ve farklı projelerle adından söz ettiriyor.

İlk kez 2005 yılında düzenlenen İstanbul Design Week organizasyonu, bu yıl 4-10 Eylül 2007 tarihleri arasında yerli ve yabancı tasarımcıların yaratıcılıklarını sergileyecek şekilde ziyaretçilerine görsel bir şölen sunuyor. Geçtiğimiz yıllardan biliyorum ki, bir tasarım organizasyonu ve biz tasarımcılar için vazgeçilmez bir mekan Eski Galata Köprüsü. Eski ile yeni'nin bu kadar uyumlu olduğu ve barış içinde yaşadığı başka bir yer hatırlamıyorum.

Moda dünyasında dünyaca tanınan ve cesur dizaynları ile kendini daima gündemde tutan moda tasarımcısı Hüseyin Çağlayan, aydınlatmalı bir elbiseyle köprüde olacak.Yine üniversitelerimizde tasarım okuyan gençlerimiz köprüde tasarım alanındaki vizyonlarını sergileyecekler. Sadece Türkiye'den 16 üniversitenin tasarım bölümü öğrencileri eserlerini köprü üzerinde sergileyecekler.

Bu yıl çok sayıda yabancı tasarımcı da eski galata köprüsünün konukları olacak. İstanbul Design Week Organizasyonu, etkinlikler çerçevesinde bu yıl ''IDW 07 Yılın Tasarımı'' ve ''IDW 07 Yılın Genç Tasarımcısı'' olmak üzere iki farklı kategoride ödül koydu. Bakalım bu ödülleri kimler kazanacak.

Bu hafta çerçevesinde eski galata köprüsü, farklı konferans ve seminerlere de mekan oluyor. Dünya çapında tasarım etkinliklerinin yöneticilerinin katıldığı ''yerel tasarım etkinlikleri nereye gidiyor'' ve ''şehirler nasıl etkileşebilir'' konulu konferansları izleyebilirsiniz.

İnsana yeni bir bakış açısı kazandıran tasarım dünyası, yeni fikirler, farklı, özgün işler ve ''vay canına'' dedirtecek buluşlarla bu haftanın gündemini işgal edecek gibi görünüyor.

 
Toplam blog
: 54
: 1526
Kayıt tarihi
: 21.06.07
 
 

23.05.1974 İstanbul doğumluyum. Mediha Yener Moda Okulu'ndan stilistlik ve modelistlik sertifikaları..