Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

12 Ocak '10

 
Kategori
Özel Lezzet Durakları
 

Eski ve yeni bir arada ''Funfatale''

Eski ve yeni bir arada ''Funfatale''
 

Boğaz. Gün batımı, hava tam kararmadan burada manzara muhteşem oluyor


16 Aralık'ta Kuruçeşme'de açılan Fransız bistrosu (FUNFATALE) lezzetli yemekleri, farklı kokteylleri ve renkli dekorasyonuyla kısa sürede İŞTEN ÇIKANLARIN buluşma noktası haline geldi...

Funfatale, Kuruçeşme'de Les Ottomans Oteli'nin içinde yer alıyor. Ama girişi otelden tamamen bağımsız. Bağımsız olan bir başka yönü de dekorasyonu. Les Ottomans Oteli, bilenler bilir oldukça ağır bir dekorasyona sahip, barok ağırlıklıdır. Oysa Funfatale, pembe renklerin, çiçek desenlerinin sıkça kullanıldığı, tepede maymun maskotunun olduğu oldukça eğlenceli, sıcacık bir mekân. Zaten mekânın adı da İngilizce eğlence 'fun' ve Fransızca ölümcül anlamına gelen 'fatale'den geliyor. Birleşince ortaya ölümüne eğlence kelimesi çıkıyor. Mekân 29 Grubu'na ait.

Dekorasyonda rough luxe teması öne çıkıyor. Eskiyle yeninin bir arada kullanıldığı bu tarz dünyada da son trend. Girişte bir karatahta duruyor. Dilerseniz tebeşiri alıp üzerine bir şeyler karalayabilirsiniz. İçerideki masaların boyutları farklı. İki kişilik masalar da var, 14 kişilik uzun bir bar da. Yer yer fuşya renkli masalar, yer yer de ahşap masalar konmuş. Rahatına düşkünler için büyük deri koltuk takımları da unutulmamış. Masaların üzerine ise bonibonlar yerleştirilmiş.
Mekân daha çok yeni ama şimdiden müdavimleri oluşmuş durumda. Burası aslında tam bir Fransız bistrosu. Les Ottomans'ın içinde açılması sizi korkutmasın, çünkü fiyatlar oldukça makul. Oldukça büyük bardaklarda servis edilen kokteyllerin fiyatları 15- 20 TL arasında değişiyor. Buraya akşam içkisi için uğramak hemen moda olmuş. Nasıl olmasın, adımınızı atsanız önünüz Boğaz. Gün batımı, hava tam kararmadan burada manzara muhteşem oluyor. Gün batımında buraya gelip, bir funfatale, milkshake içmelisiniz. 'Funfatale', mekânın en çok ısmarlanan kokteyli. Kokteyller çok lezzetli ama bence burada esas denemeniz gereken şey milkshake. O kadar çok çeşidi var ki. Bounty'li, Ferrero Roche'li, Dido'lu ve Sneakers'lı milkshake'ler var. Hangisini seçerseniz yanında o çikolatayla birlikte servis ediliyor. Bir de özellikle erkekler Jack Daniels'lı kahveye bayılıyor.

HAFTA SONU

Mekânın yaş dağılımı oldukça geniş. 18-65 diyebiliriz. Cumartesi ve pazar günleri ise saat 17.00'de partiler düzenleniyor. Burası gece çıkmadan önce insanların buluşup yemek yedikleri ve bir şeyler içtikleri yer olmuş. Bütün gün canlı DJ performansı var. Hafta sonları mutlaka rezervasyon gerekiyor. Ama ayakta kalanlar için ortadaki bar da oldukça cazip. Mekânda her yaştan ve her kesimden insan var. Çok şık topuklu ayakkabılarıyla gelen de var, hafta sonu kahvaltıya eşofmanlarıyla gelen de. Hafta sonları kahvaltı saat 11.00'den 16.00'ya kadar devam ediyor. Oldukça zengin olan kahvaltı tabağının fiyatı 22 TL. En pahalı yemeği içinde ıstakoz ve karideslerin de olduğu kabuklu tabağı ve fiyatı 96 TL. Buharda somon (26 TL), kuşkonmazlı risotto (22 TL) ve çıtır ördek mönüdeki diğer seçenekler. Daha basit şeyler atıştırmak isterseniz hamsili sandviçi denemenizi öneririm. Acılı domuz sosis ve karides tempura da çok sevilenler arasında. Pancar çorbasını da bir kez denemeye cesaret edenler hemen müdavimi oluyor.

AİLELER

Mekânda 'family style dinner' adı altında ilginç bir de uygulama var. Bedeli kişi başı 120 TL. Ama bu fiyata şaraplar da dahil. Sizin belirlediğiniz mönüdeki yemekler masaya geliyor ve hepsini siz kendiniz servis ediyorsunuz. Böylece samimi bir ortam oluşuyor. Normalde mekân gece 01.00'de kapanıyor. Ama özel gün ve gecelerde parti sabah 06.00'ya kadar sürecekmiş. Özel bir mönü hazırlamamışlar. Normal a la carte mönüden istediğinizi seçebiliyorsunuz. Yerli ve yabancı limitsiz içkinin fiyatı ise 150 TL. Bunu nerden mi biliyorum. Yılbaşı 2010 gecesi bende oradaydımda ondan. Benden söylemesi... Araştırıp, görmesi sizlerden.

 
Toplam blog
: 41
: 2866
Kayıt tarihi
: 25.04.07
 
 

Hayatım boyunca insan ve insan psikolojisi üzerine her türlü yazı ve bilgi içerikli yayınları tak..