Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

08 Nisan '17

 
Kategori
Deneme
 

Eskiden bilim olmadığından düşünen yokmuş; iki laf eden ya Tanrı’nın yardımcısı ya da Eflatun olmuş

Eskiden bilim olmadığından düşünen yokmuş; iki laf eden ya Tanrı’nın yardımcısı ya da Eflatun olmuş
 

Bilim çağında bir takım kimselerin hala eskiden ışık almaya çalışmalarını anlamıyorum, siz bu devrin ilmine güvenmiyor musunuz? Eflatun o devire göre Eflatun’du şimdi yaşasaydı belki ilkokul öğretmeni bile olamazdı.

Yaşamış ve adı bize ulaşmış hiç kimseyi küçümsemiyorum, hepsi de devirlerine göre önemli insanlardı. Ama hiçbiri sonuçta Mars’a gidip gelmedi, onlar dünün büyükleri; bu devirde ışık alacağınız yerler yetmiyor mu ki geçmişin iki kelam bilenine muhtaç oluyorsunuz?

Bu çağı anlamaya ferasetleri yetmeyenlerin anlayabildikleri devirlerde yaşamak istemeleri anlaşılır bir durum. Fakat geçmiş üzerimize pek fena geliyor; sanki biz geçmişiz onlar gelecek.

Eskiyi parlatan insanları sevmiyorum, ileri doğru gitmek istemiyorsanız yönünüzü değiştirebilirsiniz. Geriye doğru gitmeye uğraşıyorlar, geri nasıl gidilir anlamıyorum. İnsanlığın güneşi geçmişte bir yerde kaldıysa gidip alalım.

Adam bilmem hangi çağda yaşamış üfürükçüyü parlatıp yapay kalp yapılan çağı eleştiriyor. Yaşadığımız dünya ile ilgili kafamız karışıyor. Geçmişteki bazı devirlerin ve kişilerin günümüzden daha ileri olduğunu bile söylüyorlar. Demek ki dünya geri gitmiş ve geri gidiyor.

Onların çağın gerisinde kaldıkları için böyle olduklarını düşünüyorum.

 
Toplam blog
: 6332
: 653
Kayıt tarihi
: 21.09.08
 
 

Sadece sayfalarda kalan yazılar şaheser olsalar bile önemsiz ve anlamsızdır. İnsanlara ulaşan ve ..