Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

30 Haziran '10

 
Kategori
Siyaset
 

Eskişehir'e getirilen Deniz'i Sağlık Müdürlüğü kurutmaya mı çalışıyor?

Eskişehir'e getirilen Deniz'i Sağlık Müdürlüğü kurutmaya mı çalışıyor?
 

Çok partili döneme geçildikten sonra partilerimizden birisinin lideri Ankara’ya deniz getirmeyi vaat etmişti. Tabi halk bu söze güvenip o liderin partisine oy verdi mi? Onu bilemiyorum. Ancak Ankara gibi denizden epey uzak kesimlere deniz getirilemese de deniz havası yaratılacak ortamlar pekâlâ yapılabiliyor.

Buna örnek olarak Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkanı Yılmaz Büyükerşen’in Porsuk çayı üzerine yaptığı plajlar ile Tunceli Belediyesince Munzur Çayı üzerine kurulan ve turistlerin ilgisini çeken plajlar ilk akla gelenler…

Bu ve benzeri hizmetler, sosyal belediyeciliğin güzel örnekleri. En azından sosyal belediyecilik diye yandaşlara yardım yapılmadığı gibi, düzenlenen festival gibi etkinliklerle, gelmeyen sanatçılara yapılmayan ödemeler, ödenmiş gibi göstererek, yolsuz yapma imkânı vermiyor.

Belediyelerce düzenlenen etkinliklere bir örnek daha vererek konuyu zenginleştirelim. Bildiğiniz gibi Antalya Büyükşehir Belediyesi bir önceki dönemde iktidar partisinin elindeydi. Düzenlenen bir etkinlik için ilimize getirildiği ve ücret olarak 900.000TL para ödendiği bildirilen Kenan Doğulu’nun aslında ilimize gelmediği ve o etkinliğin düzenlenmediği anlaşılmış. (Sanıyorum Raylı sistemle ilgili bir etkinlikti)

Evet, günümüz belediyeciliğin sosyal belediyeciliğe doğru kaydığını söylemek fazla abartı olmaz. Belediye başkanları şehirlere yapacakları hizmetlerle bir dönem sonrası için yatırım yaparlar. Gelecek dönemki seçimleri yaptıkları iyi hizmetlerle tekrar kazanabilirler. Buna en güzel örnek Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkanı Yılmaz Büyükerşen’dir. Partisi yüzde 1 civarında oy alırken, o Eskişehir’de yüzde 50’nin üzerinde oy alarak üçüncü dönemdir Belediye Başkanı seçiliyor.

Yılmaz Hoca, bu zamana kadar yaptığı popülist hizmetlerden ziyade, halkın yararına yaptığı hizmetlerle gündeme geldi. Yaptıklarım, yapacaklarımın teminatıdır sözünü hatırlatırcasına, kurucusu olduğu Açık Öğretim Fakültesi ve Anadolu Üniversitesi Rektörlüklerindeki başarıları, Hocayı Büyükşehir Belediye Başkanlığına taşıdı. Belediyecilikte gösterdiği başarıları, üçüncü kez seçim kazanmasına neden oldu.

Nerden nereye geldik.

Bildiğiniz gibi Yılmaz Hoca Eskişehir’e yaptığı hizmetlerle bir efsane! Hoca’nın halk yararına yaptığı hizmetlerin bence en önemlisi, Porsuk Çayı üzerine yaptığı suni plajlar. Bozkırın ortasında deniz! Evet, tam da dediğimiz gibi ‘Bozkırın ortasında yaratılmış suni bir deniz!’

Yılmaz Hoca’yı devirmek için AKP çok çalıştı! Eski Maliye Bakanı Kemal Unakıtan, oluk gibi para akıttı. Eskişehirspor’u Barcelona yapacağını bile vaat etti. Ancak AKP’nin adayı seçimi kazanamadı. Seçim sandığında alınan mağlubiyet AKP’lileri yıldırmadı. Tıpkı yola devam dedikleri gibi, mücadeleye devam deyip, Yılmaz Hoca’yı yaptığı hizmetlerle yıkmaya çalışıyorlar.

İşte hizmetle yıkmanın ilk ayağı;

Eskişehirli vatandaşlar tarafından çok sevilen Kent park içindeki 350 metre uzunluğunda yapay plajda; halka hizmet için 15 soyunma kabini, 150 şezlong ve 2 cankurtaran kulesi bulunuyor. Gerçekten görünümle deniz havası veriyor. İşte bu deniz(!) Eskişehir İl Sağlık Müdürlüğünün “Plajı, havuz şartnamesine uygun hale getirin. Plajın dibindeki kumları çıkarıp, betonla havuza dönüştürün” uyarı yazısı ile Eskişehirlilerin deniz rüyalarına son noktayı koymuş.

Bu uyarı yazısının nedeni; ‘çiş’miş! Yani suni denize giren çocukların, plajdaki suyun içine çişlerini yapmalarıymış. Tabi böyle bir uyarı yazısı giderde, bunun uygulanmaması halinde bir yaptırımı olmaz mı? Eğer Belediye Sağlık Müdürlüğü’nün uyarısını yerine getirmezse, Belediye Başkanı Yılmaz Büyükerşen hakkında Hıfzıssıhha Kanunu ve Türk Ceza Kanunu’na göre işlem yapılacakmış.

Bir Sağlık Müdürlüğü, sorumluluğunda bulunan yerleşim birimlerindeki yerel yöneticileri böyle tehdit edebilir mi? Sağlıklı kontroller yapılmıyor mu? Eğer yapılmıyorsa, o zaman sen görevini savsaklıyorsun! Yok denetim yapılıyor, sağlığa aykırı bir sonuç yoksa bu kez siyasi davranıp, belediyenin yaptığı hizmeti kıskanıyorsun! Eğer kanuna aykırı bir hal varsa, vur kapısına mühürü!

Adana Belediye Başkanı Aytaç Durağın başına gelenleri bilmeyen var mı? Yeni bir Aytaç Durak olayı Eskişehir’de yaşanır mı?

 
Toplam blog
: 3842
: 3093
Kayıt tarihi
: 23.03.08
 
 

Antalya'da 1956 yılında doğdum. Emekliyim, Üniversite mezunuyum. Evliyim, bir oğlum var Mimar. Gü..