Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

28 Nisan '10

 
Kategori
Siyaset
 

Et ithalatı ve AKP…

Et ithalatı ve AKP…
 

Günümüzde et konusunu gösteren tabloya baktığımızda gördüğümüz AKP nin resmidir. Kendine yetmesi son derece normal olan hayvancılığımızı bitirmek için muhakkak özel bir çaba göstermek gerekirdi ki, iktidarın bu çabayı insanımızdan esirgemediğine inanıyoruz. Et fiyatlarının giderek yükselmesi, hele son bir yılda dünya rekorları kırmasının sebebi nedir dersiniz?

İnsanlar neden yeterli hayvan üretimini yapmıyorlar? Hiç düşündünüz mü? Boşuna kafanızı yormayın, söyleyelim. Üretim istenmiyor ve buna göre davranılıyor. Bu işlerin nasıl yapıldığı da ortada bir durum. Dünya ülkelerini incelediğinizde gelişmiş ülkelerin hepsinin ulusal tarımını ve hayvancılığını desteklediğini görüyoruz. Bu destek kimi ülkelerde %60 seviyesine kadar çıkıyor. Dolayısı ile üretilen tarım ve hayvancılık ürünü bol ve ucuz oluyor. Tabii bu durumlar insanını gerçekten seven, onun gerçekten onurlu bir hayatı yaşamasının istendiği ülkelerde oluyor.

Bizim gibi sadece seçimden seçime hatırlanan ve birey değil de taba olması istenen ülkelerde değil. Bizde nasıl mı oluyor? Sen üretme sana dönüm başı şu kadar sadaka deniyor, her şeye rağmen üretmekte ısrar edenlere de göstermelik bir destek veriliyor ki, o da herkese değil.

Amaç kölesi olduğumuz emperyalizmin emrine göre hareket etmek, o ülkelerinin çiftçilerinin refahına refah katmak.

Kimse kusura bakmasın ama biz, bu işte kasıt olduğunu söylüyoruz. Neden mi?

Birinci neden: Herkesin malumudur ki, doğuda hayvancılığı büyük ölçüde PKK kontrol etmektedir. Bunu köylünün hayvan üretmesini engelleyerek ve bu yüzden sınırlarımızdan geçen kaçak hayvanlardan haraç alarak yapıyorlar. Bunu önlemenin yolu PKKyı bitirmektir. Ancak iktidar bırakın bitirmeyi açılım saçılım oyunları ile onları meşrulaştırma peşindedir. Giderek üretimin azalmasının önemli bir nedeni budur.

İkinci bir neden de ithalat peşindeki AKP zenginlerinin iştahı son günlerde epey kabarık. Bilindiği üzere AB ülkeleri her eti halklarına yedirmez. Bir yaş sınırı, bir kalite vardır. Bunlara uymayan, yani biraz yaşlı hayvan odlumu, kedi köpek maması yaparlar. Bizim ithalatçılarımızda eti özellikle AB ülkelerinden ithal edeceğiz diyorlar. Neden Acaba!...

Sözün özü, tarım ve hayvancılıkta ithalata mecbur bir ülke yaratan bu çok becerikli iktidar resmi önümüzdeki yıl seçimlerde önümüze konacaktır. Karar bizim. İnsan mı olmak istiyoruz, taba mı?

28/04/2010

 
Toplam blog
: 1508
: 1688
Kayıt tarihi
: 16.07.08
 
 

Yetmişiki yaşında iki çocuk ve iki torun sahibi bir erkeğim.. Lise mezunuyum. Uzun yıllar esnaflı..