Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

12 Aralık '17

 
Kategori
Bilişim
 

Etik Hacker'lık

Hacker, bilgisayar korsanı demektir. İnternete bağlı her bilgisayara bağlanıp sistemlere sızıyor, sistemleri çökertiyor, web sitelerini bozuyor, gizli verileri çalıyor, gizli sırlara el koyuyuor, şifreleri ele geçirip başkalarının üyeliklerini kullanıyorlar, bilgisayar kullanıcılarına çok büyük sorunlar çıkarıyorlar. Hatta yıllarca harcanan emeklerin boşa gitmesine bile sebebiyet veriyorlar.

Etik hacker ise hacker’ların bildiği her şeyi bilen, ancak vazifeleri hacker’ları engellemek olan kişilerdir. Güvenlik açıklıklarını tespit edip kapatmaya çalışırlar. Hacker‘ları engellemeye ve gerektiğinde yakalamaya çalışmak amacıyla güvenlik kalkanları yapmak için gerekenleri planlar ve uygularlar.

Etik hacker’lar güvenlik firmalarına bağlı çalışarak çok iyi gelir elde etmektedirler. Etik hacker olmak için öncelikle güzel ahlaklı olmak ve gerekli eğitimleri alıp testlerden geçmek gereklidir.

Teknoloji geliştikçe elektronik ortamda depolanacak veriler çoğalıyor. Veriler çoğaldıkça korunmaları zorlaşıyor. Bu nedenle güvenlik açıklarının kontrolü için etik hacker’lara ihtiyaç duyuluyor.

 
Toplam blog
: 12
: 66
Kayıt tarihi
: 23.11.17
 
 

24 Temmuz 1984 Adana doğumluyum. Adanalıyım. Adana'da ikamet ediyorum. Bekarım. Endüstriyel Elektro..