Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

12 Şubat '14

 
Kategori
Yemek - Mutfak
 

Etli kuru fasulye

Etli kuru fasulye
 

Etli Kuru Fasulye


Etli Kuru Fasulye

Malzemeleri:

Yarım kilogram kuru fasulye
Yarım kilogram kuşbaşı eti
2 adet kuru soğan
2 yemek kaşığı tereyağı veya margarin
2 yemek kaşığı domates salçası
1 yemek kaşığı biber salçası
3 diş sarımsak
3 adet domates
3 sivri biber
1 su bardağı et suyu
Ay çiçek yağı
Bir miktar tuz

Yapılışı: Kuru fasulyeyi bir gece önceden ıslatıyoruz. Bir gün sonra suyunu süzüyoruz. Daha sonra fasulyeleri bir tencereye alıyoruz ve suyunu ekleyerek kapağı kapalı bir şekilde haşlıyoruz. Haşlandıkça köpüren suyun köpüklerini bir kaşık ile ara ara alalım. Farklı bir tencerede kuşbaşı etlerini sıvıyağ ile birlikte kavuralım. Biraz renk değiştirince içerisine tereyağını veya margarini alalım. Kuru soğanımızı yemeklik doğrayarak etlerin bulunduğu tencereye alalım ve kavurmaya devam edelim.
Sarımsağı ince dilimler haline getirelim. Etlerin bulunduğu tencereye ilave ediyoruz. Soğanlarımız kavrulunca domates ve biber salçalarını da ilave ediyoruz. Salçada kavrulduktan sonra et suyunu ekliyoruz. Gerekli görürseniz sıcak su da ekleyebilirsiniz. Etleri yumuşayana kadar pişiriyoruz.

Domatesleri, biberleri küp küp doğruyoruz fakat domateslerin kabuklarını almayı unutmayın. Haşlanmış olan fasulyeleri süzerek üzerine soğuk su ekliyoruz. Etler yumuşayana kadar fasulyeleri soğuk suda bekletiyoruz. Sıcak suda bırakırsak erirler. Etlerimiz piştikten sonra içerisine fasulyeleri, domatesleri, biberleri ve tuzu ekliyoruz. Tencerenin kapağını kapayarak pişmeye bırakıyoruz. Afiyet olsun.

Not: Güveçte pişerse lezzetine doyum olmaz.

http://www.yemektariflerim.com/etli-kuru-fasulye.html

 
Toplam blog
: 29
: 608
Kayıt tarihi
: 13.01.14
 
 

Profesyonel olarak aşçılığı meslek edindim.    ..