- Kategori
- Yemek - Mutfak
Etli kuru fasulye
Kuru fasulye yemeği her mevsim aranılan yemeklerden biridir. Yanında pirinç pilavı veya bulgur pilavı mutlaka olmalıdır. Güçlü bir besin kaynağı olan kuru fasulyeyi etli, zeytinyağlı ve piyaz salatası olarak tüketebiliriz. Verdiğim tarifi aynı ölçülerde etsiz olarak da uygulayabilirsiniz. Lezzetli olması için düdüklü tencerede pişirmenizi tavsiye ederim.
Malzemeler:
Yarım kilo kuru fasulye
500 gram ile300 gram arası kuşbaşı et(arzunuza kalmış)
2 tane kuru soğan
5-6 kaşık domates sosu
1 çorba kaşığı biber salçası
1 çay tabağı kurutulmuş domates
1,5 tatlı kaşığı iri tuz
1 çay kaşığı zerdeçal
1 çay kaşığı kuru nane ve kekik
1 tatlı kaşığı pul biber
4 çorba kaşığı zeytinyağı, 1 çorba kaşığı tereyağı
Yapılışı:
Önce kuru fasulyelerinizi soğuk suyla yıkayıp çelik bir tencere içine koyun. Üzerini geçecek şekilde kaynar su koyun ve üzerine bir kapak koyarak kuru fasulyeleri en az 2 saat bekletin.
2 saat sıcak suda beklemiş olan kuru fasulyelerin suyunu atmayın zira fasulyelerin besleyici değeri azalır. Fasulye tenceresinin içine etleri, rendelenmiş kuru soğanları, domates sosunu, biber salçasını, kurutulmuş domatesleri, yağı, tuzu ve diğer baharatları koyalım ve düdüklü tencerenin buharı çıktıktan sonra ocağın altını kısarak 45 dakika pişirelim.
Afiyet olsun, sağlıklı ve mutlu günler dilerim.